Δωδώνη: Επέκταση δραστηριοτήτων στην Κύπρο

Επένδυση άνω των 4 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία εργοστασίου στη Λεμεσό
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 13:49
UPD:14:49
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Επεκτείνει τη δραστηριότητα της στην αγορά της Κύπρου η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, ιδρύοντας την εταιρεία DODONI DAIRY PRODUCTS (CYPRUS) LTD και εργοστασιακή μονάδα για την παραγωγή χαλουμιού και αναρής.

Όπως ανακοινώθηκε, η ΔΩΔΩΝΗ προχώρησε στη δημιουργία μιας υπερσύχρονης μονάδας παραγωγής χαλουμιού και άλλων τυροκομικών προϊόντων, η οποία βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Ύψωνα στη Λεμεσό και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της την άνοιξη του 2016.

Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ, η ΔΩΔΩΝΗ στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, αξιοποιώντας πλήρως τη δυναμική που υπάρχει στη διεθνή αγορά για το χαλούμι.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην δυναμική εξαγωγή του μεγαλύτερου μέρους των προϊόντων που θα παράγονται από την DODONI DAIRY PRODUCTS (CYPRUS), μέσω του ευρύτατου δικτύου συνεργατών που διαθέτει σε 35 χώρες παγκοσμίως.

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, το εργοστάσιο στην Κύπρο αναμένεται να επεξεργαστεί περισσότερους από 20.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν θα ξεπεράσει τις 60.
 
«Η κίνηση αυτή εκ μέρους της ΔΩΔΩΝΗ και η άμεση ενασχόληση της με την κυπριακή τυροκομία, αποτελεί ουσιαστική στήριξη στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για την αναγνώριση του χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ, αλλά και ένδειξη εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία και τις δυνατότητες που προσφέρει», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Τη διανομή του χαλουμιού ΔΩΔΩΝΗ στην κυπριακή αγορά θα αναλάβει η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής καταναλωτικών προϊόντων στην Κύπρο, η CTC – Argosy, η οποία  διανέμει ήδη τον τελευταίο χρόνο τη φέτα και γραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ στην κυπριακή αγορά, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και τη διανομή της ολοκληρωμένης σειράς των γιαουρτιών ΔΩΔΩΝΗ (αγελαδινό, πρόβειο και στραγγιστό).

«Η απόφαση να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας στην αγορά της Κύπρου και να επενδύσουμε στην παραγωγή χαλουμιού και αναρής, παράλληλα με την σταθερή παρουσία και δραστηριοποίηση μας στην Ελλάδα εδώ και 52 χρόνια, ήρθε ως αποτέλεσμα του στρατηγικού σχεδιασμού μας για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει τη ΔΩΔΩΝΗ. Είμαστε σίγουροι ότι εγγύηση για την επιτυχή πορεία της ΔΩΔΩΝΗ Κύπρου αποτελούν τόσο η υψηλή ποιότητα που χαρακτηρίζει όλα μας τα προϊόντα,  όσο και η συμμετοχή αξιόλογων στελεχών στο νέο αυτό  εγχείρημα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, Tom Seepers.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα