Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 19:17

Νέα παράταση στις προσφορές για τον 6ο προβλήτα

Η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. έδωσε νέα παράταση κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών στις εταιρείες (σ.σ.: την είχαν ζητήσει) που συμμετέχουν στα επενδυτικά σχήματα τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την επέκταση του 6ου προβλήτα.

Από την έντυπη έκδοση

Η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. έδωσε νέα παράταση κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών στις εταιρείες (σ.σ.: την είχαν ζητήσει) που συμμετέχουν στα επενδυτικά σχήματα τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την επέκταση του 6ου προβλήτα. Νέα καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 5η Φεβρουαρίου, αντί της 15ης Ιανουαρίου (αύριο) που είχε αποφασιστεί προ μερικών μόνο ημερών, όταν είχε δοθεί νέα παράταση διάρκειας μίας μόνο εβδομάδας. Κύκλοι της διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε. ανέφεραν στη «Ν» ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει αντικειμενικά μεγάλα προβλήματα στις επισκέψεις στελεχών των ενδιαφερόμενων εταιρειών και στις αναγκαίες επαφές για τη σωστή κατάρτιση των προσφορών τους και κύρια μέριμνα της ΟΛΘ Α.Ε. είναι να δεχτεί πολύ καλές προσφορές. 

Εκ των πραγμάτων, πάντως, το χρονοδιάγραμμα του έργου του 6ου προβλήτα, που είναι το κύριο και σημαντικότερο έργο των υποχρεωτικών επενδύσεων, πηγαίνει πίσω τουλάχιστον τρεις μήνες σε σύγκριση με τον αρχικό σχεδιασμό. Υπενθυμίζεται ότι τα έξι επενδυτικά σχήματα-κοινοπραξίες που συμμετέχουν στη β’ φάση του διαγωνισμού είναι: Eifagge Marine - Terna, Archirodon, Intrakat - Vittadello Sales, Κοινοπραξία Μυτιληναίος Α.Ε. - Rover Maritime S.L. - ΧΔΚ Α.Ε., Κοινοπραξία Άβαξ Α.Ε. - Etermar S.A. - NV Bexis SA και Acciona Construccion. 

Δικαιολογητικά 

Όσον αφορά, δε, την κατάθεση από την ΟΛΘ Α.Ε. των δικαιολογητικών, που έχει ζητήσει το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο των τρεχόντων διαγωνισμών για τα τρία περιφερειακά λιμάνια (Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας και εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β» της Καβάλας) που είχαν προκηρυχθεί τον Οκτώβριο, οι ίδιοι κύκλοι δηλώνουν ότι αυτά έχουν υποβληθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου. 

  Β. Βεγ.