Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα υψηλά σε Lavipharm & ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και το free float της Performance

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Περιθώριο 40%: Την κάλυψη της Autohellas ξεκινά εκ νέου η Euroxx Χρηματιστηριακή, δίνοντας σύσταση «overweight» και τιμή – στόχο 19 ευρώ/μετοχή. Το περιθώριο ανόδου, επομένως, υπολογίζεται σε 40%, ενόσω ο δείκτης P/E κυμαίνεται μόλις στο 8,5x. Στο ταμπλό, τώρα, η μετοχή δείχνει έτοιμη να προσεγγίσει ξανά τα ιστορικά υψηλά των 14,6 ευρώ, με την απόσταση να μην υπερβαίνει το 8%.

Σε υψηλό 1,5 έτους: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022 βρίσκεται πλέον η μετοχή της Lavipharm, με τη χρηματιστηριακή της αξία να υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ. Στο +13% αθροίζεται το ράλι από τις αρχές του έτους, με τον μέσο ημερήσιο τζίρο να ξεπερνά τα 163.000 ευρώ. Τα καλύτερα φαίνεται ότι έπονται για τη φαρμακευτική, η οποία στοχεύει πλέον στο 1 ευρώ/μετοχή.

Πωλήσεις μετοχών: Σε πωλήσεις μετοχών, με στόχο την ενίσχυση της ελεύθερης διασποράς, προχωρούν οι βασικοί μέτοχοι της Technologies Performance, η οποία βαδίζει προς την Κύρια Αγορά. Εν όψει της Γ.Σ. της 31ης/1, όπου θα εγκριθεί η διαδικασία της μετάταξης, οι βασικοί μέτοχοι σπεύδουν να περιορίσουν ελαφρώς τα μετοχικά τους μερίδια, βελτιώνοντας το free float της εταιρείας, το οποίο αυτήν την στιγμή κυμαίνεται πέριξ του 35%.

Ράλι 24%: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2021 «φιγουράρει» η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η οποία χθες έκανε ράλι 5,5%, εκτοξεύοντας στο +24% τη συνολική μεταβολή του 2024. Πλέον οι επόμενες αντιστάσεις συναντώνται στα 2,5 ευρώ, τυχόν διάσπαση των οποίων θα οδηγήσει τη μετοχή στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 16ετίας.