Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η «αντεπίθεση» της Πλαστικά Θράκης και τα πακέτα στη Lamda

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Ανακάμπτει…: Προσπάθεια ανάκαμψης καταβάλλει τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της Πλαστικά Θράκης, η οποία καταγράφει συνολική άνοδο άνω του +6%. Είχε προηγηθεί ένα σερί εννέα πτωτικών συνεδριάσεων, το οποίο είχε δοκιμάσει τις στηρίξεις των 4 ευρώ. Η επιστροφή σε κεφαλαιοποίηση άνω των 200 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση.

Έχεις… πακέτο: Δύο μεγάλα πακέτα «πέρασαν» χθες το απόγευμα στη μετοχή της Lamda. Αμφότερα διακινήθηκαν σε τιμή κάτω των 7 ευρώ, με τη συνδυαστική τους αξία να ξεπερνά τα 14,4 εκατ. Είναι ξεκάθαρο ότι το project στο Ελληνικό θα «φουσκώνει» διαρκώς το ενδιαφέρον για τον Όμιλο, ενώ και η επικείμενη IPO της Lamda Malls επίκειται να προσδώσει νέες αξίες. Σε κάθε περίπτωση, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια μικρή διόρθωση (-5%) από τα πρόσφατα υψηλά των 7,25 ευρώ.

Νέο υψηλό: Σε νέα υψηλά 6ετίας σκαρφάλωσε η μετοχή της Intralot, η οποία χθες ξεπέρασε και το 1,2 ευρώ για πρώτη φορά από το 2018. Στα 735 εκατ. ευρώ ανέρχεται πλέον η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης, η οποία «μετρά» αντίστροφα για την ομολογιακή έκδοση των 130 εκατ. ευρώ.

Τέλος στο σερί: «Φρένο» στο ανοδικό ράλι έβαλε χθες η μετοχή της Jumbo, η οποία μέσα στο προηγούμενο εξαήμερο είχε κερδίσει σχεδόν 10%. Η επανεμφάνιση των πωλητών συνέπεσε με το νέο report της Εθνικής Χρηματιστηριακής, η οποία δίνει τιμή – στόχο 32,3 ευρώ με περιθώριο ανόδου 20%.