Skip to main content

Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητικές τάσεις με στήριξη από την Coca Cola

SOOC

Τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ επηρέασαν Ευρώπη και Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να διατηρεί τις 1093 μονάδες, χάρη και στα κέρδη της Coca Cola, η οποία δημοσίευσε τα αποτελέσματα του έτους.  Πλην της Πειραιώς, απώλειες κατέγραψαν οι τράπεζες, παρά τις επιθετικές κινήσεις της Δευτέρας.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η Εθνική -3,2%. Ήπιες απώλειες για Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Στο 4,2% το ελληνικό 10ετές ομόλογο.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν ασταθείς στις απογευματινές συναλλαγές την Τρίτη, αφού ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε ελαφρώς περισσότερο από το αναμενόμενο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ήταν αρχικά αμετάβλητος μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ΔΤΚ, χάνοντας τα μέτρια κέρδη του πρωινού. Στο +0,6% ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν στο άνοιγμα της Δευτέρας, αφού ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιανουαρίου ήταν ελαφρώς υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 87 μονάδες ή 0,26%. Ο S&P 500 διολίσθησε 0,52% και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,80%. Οι αποδόσεις των ομολόγων ήταν επίσης σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό.

Ο ΔΤΚ στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 6,4% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα. Πρόκειται για μια πολύ μικρή επιβράδυνση από το 6,5% τον Δεκέμβριο, και είναι σημαντικά χαμηλότερος από την κορύφωση του 9% περίπου το περασμένο καλοκαίρι. Εξαιρουμένων των τροφίμων και ενέργειας, ο βασικός ΔΤΚ αυξήθηκε 0,4% μηνιαίως και 5,6% σε σχέση με πέρυσι, έναντι αντίστοιχων εκτιμήσεων 0,3% και 5,5%.

naftemporiki.gr