Skip to main content

Market Beat: Η ετυμηγορία των ισχυρών θεσμικών είναι άνοδος

Οι μετοχές σημείωσαν ράλι στην Ασία σήμερα Πέμπτη 22/12.

Στα διεθνή

·        Οι μετοχές σημείωσαν ράλι στην Ασία σήμερα Πέμπτη 22/12, θέτοντας σε ανοδική πορεία έναν δείκτη μετοχών της περιοχής που ήταν σε τροχιά απότομης πτώσης πέντε ημερών μετά την άνοδο των αμερικανικών μετοχών λόγω της βελτιωμένης καταναλωτικής εμπιστοσύνης και των καλύτερων από τα αναμενόμενα εταιρικά κέρδη.

·        Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ και της Ευρώπης ήταν υψηλότερα μετά από άνοδο 1,5% τόσο στον S&P 500 όσο και στον Nasdaq 100 την Τετάρτη.

·        Οι αποδόσεις στα ομόλογα αυξήθηκαν ελαφρώς στην Ασία μετά από μια μικτή συνεδρίαση στις ΗΠΑ, καθώς οι άμεσες συνέπειες από την αιφνιδιαστική αλλαγή πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας άρχισαν να υποχωρούν.

·        Το γεν επανέλαβε την άνοδό του μετά από μια μικρή απώλεια την Τετάρτη. Την Τρίτη σημείωσε το μεγαλύτερο ράλι από το 1998. Το δολάριο υποχώρησε έναντι των ανταγωνιστών του της Ομάδας των 10.

·        Τα κέρδη της FedEx Corp. και της Nike Inc. που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street παρείχαν μια ανάπαυλα για τις αμερικανικές μετοχές που είχαν καταρρεύσει μετά την επιθετική στροφή της Federal Reserve την περασμένη εβδομάδα. Η όρεξη για ανάληψη κινδύνων υποστηρίχθηκε επίσης από την καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ που αυξήθηκε περισσότερο από την πρόβλεψη στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο καθώς ο πληθωρισμός υποχώρησε.

·        Καθώς η σκόνη αρχίζει να καταλαγιάζει μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της BOJ την Τρίτη, διαπιστώσαμε την εισαγωγή στοιχημάτων ότι η κεντρική τράπεζα θα ενωθεί με τους ομολόγους της το επόμενο έτος στην αύξηση των επιτοκίων.

·        Τα κέρδη της τιμής του πετρελαίου επεκτάθηκαν για τέταρτη ημέρα αφότου τα στοιχεία έδειξαν πτώση στα αποθέματα των ΗΠΑ και οι traders  παρακολούθησαν τις συνέπειες από τις κυρώσεις της Ομάδας των Επτά που στοχεύουν τις εξαγωγές και τα έσοδα της Ρωσίας αργού.

Στην Αθήνα

Χθες διαπιστώσαμε ότι το κλίμα άλλαξε μετά τη διακοπή της κατρακύλας στη Wall Street και η αλλαγή αποτυπώθηκε σταδιακά στα ασιατικά χρηματιστήρια αλλά ήταν σαφής η διάθεση για ρίσκο στις αγορές της Ευρώπης. Η Αθήνα που εμφάνιζε πορεία πολύ καλύτερη από των DAX CAC στις δύσκολες μέρες, χθες απόκτησε την εικόνα που ειδοποιεί ότι η ζήτηση μετοχών του 25άρη δεν θα γονατίσει εύκολα.

Από τις 11:30 ως τις 12:45 με τον τζίρο στα 14 εκατ. ευρώ οι επιλογές των θεσμικών διατηρούσαν τον ΓΔ μεταξύ των 921 και 923 μονάδων με μεταβολή της τάξης του +0,6%. Τότε τα πτωτικά blue chip ήταν 7 με 18 ανοδικά. Οι εντολές αγοράς προσέδωσαν στον ΓΔ πορεία σταθερής ανοδικής κλίσης από τις 13:30 ως τις 15:29 και ορίστηκαν ξανά ως διπλή κορυφή οι 924,45 μονάδες. Οι κινήσεις των θεσμικών δίνουν στο ταμ Από τις 11:30 ως τις 12:45 με τον τζίρο στα 14 εκατ. ευρώ οι επιλογές των θεσμικών διατηρούσαν τον ΓΔ μεταξύ των 921 και 923 μονάδων με μεταβολή της τάξης του +0,6%. Τότε τα πτωτικά blue chip ήταν 7 με 18 ανοδικά.

Οι εντολές αγοράς προσέδωσαν στον ΓΔ πορεία σταθερής ανοδικής κλίσης από τις 13:30 ως τις 15:29 και ορίστηκαν ξανά ως διπλή κορυφή οι 924,45 μονάδες. Οι κινήσεις των θεσμικών δίνουν στο ταμπλό αποτύπωμα που μοιάζει σαν να ζωγραφίζεται με… μοιρογνωμόνιο.  πλό αποτύπωμα που μοιάζει σαν να ζωγραφίζεται με… μοιρογνωμόνιο.  Φθάνοντας στις 16:00 ο τζίρος έπιασε τα 30 εκατ. ευρώ, και ο μέσος όρος είχε τιμή 923,5 μονάδες με άνοδο της τάξης του +0,9%.

Είναι αξιομνημόνευτη η αυτοσυγκράτηση των ισχυρών θεσμικών, αφού στο αβαθές ΧΑ μπορούν να προκαλέσουν άλματα και βυθίσεις με λιγοστή προσπάθεια. Αυτοί όμως φαίνεται πως δεν επιθυμούν τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά τη δημιουργία θέσεων στα blue chip που θεωρούν πως θα υπερ-αποδώσουν το 2023. Μπορεί να μην είναι πιθανή η εγκατάσταση ενός  Santa Clause Rally αλλά το ταμπλό θα μοιράσει δωράκια στους τολμηρούς μέσα από τις κινήσεις για βελτίωση  των αποτιμήσεων ορισμένων μετοχών.

Ο Δημήτρης Τζάνας διευθυντής επενδύσεων της ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕΠΕΥ στο τακτικό του σχόλιο αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες γύρω από τις εκτιμήσεις των θεσμικών για τον τραπεζικό κλάδο: Οι αποδόσεις των ομολόγων αναρριχώνται και οι τράπεζες αναπροσαρμόζουν τα επιτόκιά τους, τόσο των καταθέσεων όσο και των δανείων. Η ελληνική οικονομία συγχρονίζεται με τα παραπάνω,  με τα επιτόκια των δανείων να αναπροσαρμόζονται με αρκετούς δανειολήπτες (ιδιαίτερα των στεγαστικών δανείων) να δυσκολεύονται, με την κυβέρνηση να ζητεί από τις τράπεζες να απορροφήσουν  μέρος του επιπλέον κόστους. Την ίδια ώρα,  ο αυξημένος δημοσιονομικός χώρος επιτρέπει την παροχή και ενός food pass στα νοικοκυριά μετά το fuel pass.   Με τους επενδυτικούς οίκους, την J.P. Morgan και την Goldman Sachs να εκτιμούν ότι η επίπτωση μιας τέτοιας κίνησης θα είναι μικρή στα λειτουργικά τους αποτελέσματα. Ωστόσο, η ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές των τραπεζών δεν συνάδει με τις τιμές στόχους και των δύο (υψηλές από πλευράς J.P. Morgan αλλά χαμηλότερες για τη Goldman Sachs) προκαλώντας ερωτηματικά για τους λόγους που συντρέχουν για τις αποκλίσεις !

Ο τεχνικός αναλυτής  της Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ Νικόλας Πετράκης σχολίασε: Η πτώση των Διεθνών Αγορών, μετά τις συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών, φαίνεται να εμφανίζει σημάδια βραχυπρόθεσμης πτωτικής υπερβολής. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ανοδική τάση έχει αντιστραφεί, με τα περιθώρια αντίδρασής τους να είναι περιορισμένα.

Διαγραμματικά, ο Γενικός Δείκτης συσσωρεύει μεταξύ 900 και 925 μονάδων, διατηρώντας την ανοδικότητά του, αδυνατώντας όμως να πάρει ξεκάθαρη κατεύθυνση. Σε περίπτωση ανοδικής διάσπασης της συσσώρευσης, τα περιθώρια παραμένουν στενά, με τις σημαντικότερες αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 937 (gap) και 950 μονάδες. Στον αντίποδα, απώλεια των 905 μονάδων, θα ενεργοποιούσε το βραχυπρόθεσμο σήμα πώλησης στον ΓΔ, οδηγώντας τον σε πρώτη φάση στις 890 και εν συνεχεία στις 855 μονάδες.

Μόλις έξι συνεδριάσεις απομένουν για το κλείσιμο του έτους, με τον Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει εντυπωσιακή ανθεκτικότητα σε σχέση με τους κύριους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες και αυτή την εβδομάδα. Επικρατέστερο σενάριο για τις τελευταίες συνεδριάσεις, παραμένει η διατήρηση της συσσώρευσης

ΗΠΑ

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από καλά εταιρικά αποτελέσματα των Nike και Fed Ex και από την άνοδο της  καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ σε υψηλό οχτώ μηνών. Τα καλά αποτελέσματα τριμήνου των Nike και Fed Ex δημιουργούν προσδοκίες για καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα και για τις υπόλοιπες εισηγμένες του χρηματιστηρίου παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,60% ή 527 μονάδες στις 33.376,5, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,49% στις 3.878,4μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,54% στις 10.709,4 μονάδες.

Στον βιομηχανικό Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Nike (+12%) και Boeing (+3,9%) ενώ πτώση σημείωσε μόνο ο τίτλος της Walgreens Boots (-2,2%). Η  καταναλωτική εμπιστοσύνη ανήλθε στις 108,3 μονάδες έναντι 101,4 τον προηγούμενο μήνα.

Καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Για το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,67% και για το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,21%.

ΕΥΡΩΠΗ

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών μετά την πτώση της Τρίτης με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,71% στις 431,4 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,72% στις 7.497 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,54% στις 14.098 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 2,01% στις 6.580 μονάδες.

Στα  μακροοικονομικά δεδομένα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία συνέχισε να βελτιώνεται. Το GfK προβλέπει -37,8 μονάδες για το καταναλωτικό κλίμα τον Ιανουάριο του 2023, αυξημένο κατά 2,3 μονάδες από τον Δεκέμβριο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πληρώσει έως και 4,5 δις  λίρες (5,5 δις  δολάρια) για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εξαγοράς της κατεστραμμένης εταιρείας προμήθειας ενέργειας Bulb από την ανταγωνίστριά της Octopus Energy.

ΧΑ

Στηριγμένο στις ΜΥΤΙΛ ΠΕΙΡ ΜΟΗ ΓΕΚΤΕΡΝΑ συντονίστηκε με την άνοδο των διεθνών

Η ανεξάρτητη δυναμική στην Αθήνα χθες δεν εμφανίστηκε. Χωρίς κάμψη του ενδιαφέροντος στο δεύτερο μέρος, εμφανίστηκε τρεις φορές το υψηλό άνω των 924 μονάδες.  Λόγω  της αρχικής εκτίναξης  στις αγορές των ΗΠΑ και της εξ αυτού διεύρυνσης  των κερδών  στις αγορές  του ευρώ, οι θεσμικοί επηρεάστηκαν ώστε να διαμορφώσουν τη δυναμική της εγχώριας αγοράς. Οι κύριοι δείκτες της Wall Street άνοιξαν με κέρδη  και συνέχισαν ανοδικά σήμερα.  Η ανοδική νευρικότητα κυριάρχησε στις  ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη επικράτησε  μόνιμα ανοδική δυναμική, με θετικό το πρόσημο μεταβολής των δεικτών  από τα πιο μεγάλα ως και αυτά της περιφέρειας του ευρώ.

Οι επενδυτές στη τρίτη σύνοδο της εβδομάδας, με ελαφρώς καλύτερο  τζίρο και μικρής αξίας  πακέτα, οδήγησαν στο τέλος της ελεύθερης διαπραγμάτευσης τον μέσο όρο στις 924,05 (-0,120%) μονάδες. Μετά, στις δημοπρασίες, που βελτίωσαν τον τζίρο χωρίς σημαντική παρέμβαση κατά την εξέλιξή τους για τον ορισμό τιμής κλεισίματος, διατήρησαν στα ίδια επίπεδα τις αποτιμήσεις. Οι θεσμικοί οδήγησαν στο τέλος της συνεδρίασης την τιμή του Γενικού Δείκτη Τιμών στις 923,86 από 915,51 μονάδες την προηγούμενη, με μεταβολή +0,91% ή 8,35 μονάδες ψηλότερα από το κλείσιμο της 20/12.

Εμφανίστηκαν 17 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ( ο τζίρος της οποίας ήταν 37,541 εκατ. ευρώ) που εμφάνισαν τελικά υπεροχή της ζήτησης για αυτά ώστε στο κλείσιμο βρέθηκαν 4 με κέρδη από +2,3% ως +3,00%. Ήταν οι ΜΥΤΙΛ +3,01%, ΠΕΙΡ +2,73%, ΓΕΚΤΕΡΝΑ +2,50%, και ακολουθούν ΜΠΕΛΑ +1,29%, και ΑΛΦΑ +1,22%. Από τις 8 πτωτικές απώλειες πάνω από -0,/8% είχαν ΣΑΡ -2,24% ΒΙΟ -0,98%, ΚΟΥΕΣ -0,97%, ΕΛΧΑ -0,87% και ΤΙΤC -0.81%.  Χωρίς μεταβολή ΟΠΑΠ και ΤΕΝΕΡΓ από τα blue chip.

Ο συνολικός τζίρος διαμορφώθηκε στα 42,854 από 33,450 εκατ. ευρώ. Η αξία των πακέτων ήταν 2,339 από 4 εκατ. ευρώ και την ΕΤΕ  αφορούσαν 1,380 εκατ. ευρώ την ΜΟΗ  αφορούσαν 655.041 ευρώ,  τον ΠΑΠ 201.100 ευρώ, την ΙΝΤΚΑ 102.000 ευρώ.

Στατιστικά

Σημείωσαν άνοδο 67 από 55 μετοχές τη Τρότη  20/12 και 31 από 49 απώλειες, ενώ σταθερές στο κλείσιμο βρέθηκαν 21 από 14. Η συνολική κεφαλαιοποίηση κατέληξε στα 65,258 από 64,781 δις ευρώ.

Η απόδοση  των 10ετών ομολόγων από το 4,423% την προηγούμενη έγινε 4,430% έχοντας φθάσει στο 4,484% ενδοσυνεδριακά.

Ο ΔΤΡ στην συνεδρίαση της Τρίτης 20/12 έκλεισε στις 631,98 μονάδες με μεταβολή -0,07%.  Χθες Τετάρτη 21/12 έκλεισε στις 637,46 μονάδες με μεταβολή +0,87%. Ο FTSE25 έκλεισε με κέρδη +0,85% στις 2239,19 από 2220,36 μονάδες την προηγούμενη, ήτοι 18,83 μονάδες ψηλότερα  από το κλείσιμο της Τρίτης 20/12, ενώ ο FTSEΜ είχε μεταβολή +1,59%.

Τεχνική  ανάλυση παράγωγα

Οι traders αισιοδοξούν μέσω των ΣΜΕ επί μετοχών

Από το ξεκίνημα του Οκτωβρίου  υποστηρίξαμε πως η άνοδος του ΔΤΡ είχε βάση και θα είχε συνέχεια γιατί προεξοφλούσε την αποχώρηση του ΤΧΣ από το μετοχικό κεφάλαιο των Τραπεζικών ιδρυμάτων. Για αυτό χθες ήταν μια αιτία για την στροφή της προτίμησης των θεσμικών στα τραπεζικά blue chip η είδηση:  Έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών η στρατηγική αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις Τράπεζες, την οποία επεξεργάστηκε η Rothschild και αναμένεται εντός Ιανουαρίου να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διάθεση ποσοστών σε Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς.

Καθόλου παράξενη συνεπώς η ειδοποίηση από την Optima Bank: “Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις Ευρωπαϊκές Αγορές. Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς θα είναι στο επίκεντρο”. Με την Piraeus Sec. να αναφέρει: “Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων, θα περιμέναμε το επιλεκτικό ενδιαφέρον να συνεχιστεί με τις Τράπεζες στο επίκεντρο”. Σε αυτά αξίζει να προστεθεί η σημείωση της Beta Sec.: “Παρά τους χαμηλούς όγκους, λόγω περιόδου, το επιλεκτικό ενδιαφέρον στον Ενεργειακό και Τραπεζικό κλάδο, αναμένεται να οδηγήσει την Αγορά”

Στην τρίτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά την εκπνοή του Δεκεμβρίου,, οι επενδυτές κίνησαν τον υποκείμενο δείκτη αποκλειστικά  σε θετικό πεδίο. Το άνοιγμα στις 2225,07 μονάδες αντιστοιχούσε σε ανοδικό  χάσμα 4,71  μονάδων. Από τις 10:30 ως τις 11:30 κινήθηκε ανοδικά και με την εγγραφή του πρώτου υψηλού ημέρας στις 11:31  απόκτησε καθοδική  πορεία. Το κατώτερο σημειώθηκε στις 10:30  και ήταν οι 2208,08  μονάδες (-0,81%). Το ανώτερο μέρας ορίστηκε στις 15:34  και ήταν οι 2242,66  μονάδες (+1,00%). Τον έκλεισαν τελικά 18,8 μονάδες ψηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο. Το κλείσιμο στις 2239,19 μονάδες αντιστοιχεί σε μεταβολή +0,85% για τον 25άρη. Ο τζίρος στα παράγωγα διαμορφώθηκε στα 4,746  εκατ. ευρώ.

Στα ΣΜΕ του 25άρη της σειράς Ιανουαρίου ο όγκος διαμορφώθηκε στα 198  ΣΜΕ με ανώτερο στις 2237,50 μονάδες κατώτερο τις 2222,00  με τελευταίες πράξεις στις 2236,00  και τιμή κλεισίματος στις 2236,50 από 2207,25  μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ ανήλθαν σε 4504 από 4490. Επίσης άλλαξαν χέρια 5 ΣΜΕ λήξης Φεβρουαρίου με τιμή κλεισίματος 2233,75 από 2204,25 και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 105 από 103.

Στα δικαιώματα προαίρεσης του ίδιου δείκτη η δραστηριότητα ήταν ανεβασμένη. Στα δικαιώματα αγοράς της σειράς Ιανουαρίου διακινήθηκαν 105 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης τις 2250 και 2300 μονάδες. Το ενδιαφέρον για την επόμενη σειρά λήξης Φεβρουαρίου έφερε 40 συμβόλαια όγκο για  τιμή εξάσκησης τις 2250 και 2300 μονάδες. Στα δικαιώματα πώλησης της σειράς Ιανουαρίου  ο όγκος ανήλθε σε 64 συμβόλαια για τιμές εξάσκησης από τια 2150 ως τις 2250 μονάδες.  Για την επόμενη και δεύτερη  σειρά του 2023 διακινήθηκαν 2 συμβόλαια.

Ο ΔΤΡ στην συνεδρίαση της Τρίτης 20/12 έκλεισε στις 631,98 μονάδες με μεταβολή -0,07%.  Χθες Τετάρτη 21/12 κινήθηκε  μεταξύ των 632,84 μονάδων (+0,14%), με τιμή ανοίγματος τις 633,13 ( +018%)  και ανώτερο τις 640,57 μονάδες  έκλεισε στις 637,46 μονάδες με μεταβολή +0,87%. Ο τζίρος του τραπεζικού κλάδου περιορίστηκε  στα 10,964 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε ως εξής ΑΛΦΑ +1,22% απασχόλησε 3,061 εκατ. ευρώ, η ΕΤΕ +0,13% απασχόλησε 2,019  εκατ. ευρώ, η ΠΕΙΡ +2,73% απασχόλησε 1,230 εκατ. ευρώ και η ΕΥΡΩΒ +0,48% απασχόλησε 3,273 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογιστούν τα τυχόντα πακέτα.

Στα ΣΜΕ του δείκτη των τραπεζών τρέχουσας σειράς, λήξης Μαρτίου άλλαξαν χέρια  4 συμβόλαια και ορίστηκε  τιμή κλεισίματος στις 632,75 από 627,25  μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ έμειναν  6.

Από τα blue chip

Στα ΣΜΕ επί μετοχών οι όγκοι ανέβηκαν αλλά δεν άλλαξαν υπολογίσιμα οι ανοικτές θέσεις για τις  σειρές Μαρτίου. Ξεχώρισαν τα ΣΜΕ:

Της ΑΛΦΑ με όγκο 4267  ΣΜΕ της σειράς Μαρτίου με τιμή κλεισίματος στα 1,01 ευρώ και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 139329 από 138827 ΣΜΕ.

Της ΕΤΕ που άλλαξαν χέρια 397 συμβόλαια της σειράς Μαρτίου με τιμή κλεισίματος στα 3,74  και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 15462 από 15275 ΣΜΕ.

Της ΕΥΡΩΒ με 715 ΣΜΕ της σειράς Μαρτίου με τιμή κλεισίματος στα 1,04 και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 16354 από15863.

Της ΠΕΙΡ είχαν όγκο 2916 ΣΜΕ με τιμή κλεισίματος στα 1,42  ευρώ και οι  ανοικτές θέσεις έγιναν 48171 από 47010 ΣΜΕ.

Τα καλύτερα σε όγκο εκτός των τραπεζικών blue chip ήταν τα 818  ΣΜΕ της ΜΙΓ για σειρά Μαρτίου  και τα 521  ΣΜΕ της ΓΕΚΤΕΡΝΑ για την τρέχουσα σειρά.

Το συναλλακτικό ενδιαφέρον στο stock repo ήταν περιορισμένο  στα 42.000 συμβόλαια για  ΜΙΓ στα 400 για ΕΛΧΑ, και 200 για ΑΡΑΙΓ.

Σήμερα

Οι μετοχές σημείωσαν ράλι στην Ασία σήμερα Πέμπτη 22/12, θέτοντας σε ανοδική πορεία έναν δείκτη μετοχών της περιοχής που ήταν σε τροχιά απότομης πτώσης πέντε ημερών μετά την άνοδο των αμερικανικών μετοχών λόγω της βελτιωμένης καταναλωτικής εμπιστοσύνης και των καλύτερων από τα αναμενόμενα εταιρικά κέρδη.

Στις 9:15 δική μας ώρα:

Ο ιαπωνικός Nikkei ήταν με κέρδη +0,46%

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας είχε μεταβολή +0,51%

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας κέρδιε 1,00%

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ είχε μεταβολή +2,48%.

Αλλά και ο βασικός δείκτης της Σαγκάης υποχωρούσε -0,45%