Skip to main content

FTX: Απολύθηκαν τρεις κορυφαίοι συνεργάτες του Μπάνκμαν-Φριντ

Shutterstock

Τα τρία στελέχη και ο Bankman-Fried λέγεται ότι γνώριζαν ότι η FTX χρησιμοποιούσε κεφάλαια πελατών για να καλύψει ένα κενό χρηματοδότησης

Το FTX, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που ξεκίνησε ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, είπε ότι απέλυσε τρεις από τους κορυφαίους συνεργάτες του.

Ο Γκάρι Γουάνγκ , συνιδρυτής της FTX, ο επικεφαλής τεχνολογίας της Διευθυντής μηχανικής FTX Νισάντ Σινγκ και η Καρολάιν Έλισον , η οποία διηύθυνε τον εμπορικό βραχίονα του Μπάνκμαν-Φριντ, Alameda Research, απολύθηκαν από αυτούς τους ρόλους αφού η FTX χρησιμοποίησε τον Τζον Ρέι για να επιβλέψει την πτώχευση των εταιρειών, δήλωσε εκπρόσωπος της FTX αργά την Παρασκευή.

Ο Μπάνκμαν-Φριντ παραιτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου, όταν η FTX υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Η FTX και η Alameda αναζήτησαν προστασία από τους πιστωτές αφού στελέχη και των δύο επιχειρήσεων αποκάλυψαν ότι η FTX είχε δανείσει περιουσιακά στοιχεία πελατών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Alameda για να καλύψουν ένα χρηματοδοτικό κενό, όπως είχε αποκαλύψει η Wall Street Journal.

Σε μια βιντεοκλήση με τους υπαλλήλους της Alameda στις 9 Νοεμβρίου, η Έλισον είπε ότι, μαζί όλους τους προαναφερθένετες, γνώριζαν την απόφαση να στείλουν χρήματα από τους πελάτες στην εμπορική εταιρεία, ανέφερε προηγουμένως η WSJ.

Τα τέσσερα στελέχη αποτελούσαν επίσης το διοικητικό συμβούλιο αυτού που αποκαλούσαν Future Fund, ενός φιλανθρωπικού σκέλους επιφορτισμένου με τη χορήγηση επιχορηγήσεων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τις επενδύσεις σε «εταιρίες με κοινωνικό αντίκτυπο».

Οι Μπάνκμαν-Φριντ, Γουάνγκ και Σινγκ κατείχαν όλοι μερίδια τουλάχιστον σε ορισμένες από τις εταιρείες FTX.

Πηγή: Wall Street Journal

Διαβάστε επίσης: Τα cryptos πέθαναν. Ζήτω τα cryptos