Skip to main content

Χρηματιστήρια: Άνοδος στην Αθήνα με ώθηση από την Coca Cola

Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μεικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Ανοδικά στο +0,44% και τις 889 μονάδες κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με στηρίξεις από το άλμα 3% της μετοχής της Coca-Cola. Μεικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη, με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο ταμπλό, ισχνά είναι τα κέρδη για τις τράπεζες, με την Alpha Bank να ξεχωρίζει στο +1%.  Σε θετικό έδαφος και Motor Oil, Titan και ΔΕΗ.

Στην Ευρώπη, ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2% αργά το πρωί, έχοντας ανακτήσει τις απώλειες κατά το άνοιγμα, σχεδόν 0,5%. Οι μετοχές της τεχνολογίας ανέβηκαν 2% ενώ οι μετοχές του πετρελαίου υποχώρησαν 1,1%. Ανοδικά στο +0,34% ο DAX, οριακές μεταβολές για τον CAC του Παρισιού. Υποχωρεί το Λονδίνο.

Οι ενδιάμεσες εκλογές θα καθορίσουν ποιο κόμμα θα ελέγχει το Κογκρέσο και θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κατεύθυνση των μελλοντικών δαπανών. Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν επί του παρόντος τη Βουλή και έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία. Μια σαρωτική νίκη των Ρεπουμπλικανών θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μεγαλύτερη υποστήριξη των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στην έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ της Πέμπτης, η οποία θα δώσει περαιτέρω ενδείξεις για τις προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να καταστείλει τον πληθωρισμό. Ένα υψηλό επίπεδο για τον πληθωρισμό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι τα υψηλά επιτόκια θα παραμείνουν αρκετά.

Οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό διαπραγματεύτηκαν κυρίως με κέρδη την Τρίτη, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά μετά από μια θετική συνεδρίαση την Δευτέρα.

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ

naftemporiki.gr