Skip to main content

Αλέξης Πατέλης στο Naftemporiki TV: Σχεδόν καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει λύσει το θέμα της ακρίβειας μέσω του ΦΠΑ

(Πηγή: Naftemporiki TV)

«Οι βιομήχανοι τροφίμων είναι αυτοί που ζητούν τη μείωση του ΦΠΑ και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να μας προβληματίσει» δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού

«Η μείωση του ΦΠΑ που προτείνει η αντιπολίτευση κοστίζει περίπου 2 δισ. ευρώ το έτος, ποιος θα βάλει αυτά τα δύο δισεκατομμύρια;» διερωτήθηκε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη.

Απορρίπτοντας την πρόταση της αντιπολίτευσης, ο κ. Πατέλης παρατήρησε πως «είναι οι βιομήχανοι τροφίμων αυτοί που ζητάνε τη μείωση του ΦΠΑ» και «αυτό από μόνο του θα έπρεπε να μας προβληματίσει». «Προφανώς τους συμφέρει, γιατί προφανώς θα το απορροφήσουν αν μειωθεί ο ΦΠΑ και απλώς θα έχουν αυξηθεί τα κέρδη τους» σημείωσε για να προσθέσει: «Από εκεί και πέρα η χώρα μας πέρασε μια δεκαετία κρίσης την οποία πληρώσανε όλοι οι πολίτες και πρέπει να σκεφτόμαστε πού θα βρεθούν τα λεφτά. Δεν υπάρχουν λεφτόδέντρα, η μείωση του ΦΠΑ που προτείνει η αντιπολίτευση κοστίζει περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ το έτος, ποιος θα βάλει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ; Από πού θα βρεθούν;».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Πατέλης τόνισε πως «σχεδόν καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει λύσει το θέμα της ακρίβειας μέσω του ΦΠΑ» και εστιάζοντας στην περίπτωση της ισπανίας σχολίασε: «Η Ισπανία αυτή τη στιγμή έχει υψηλότερη ανεργία απ’ ότι η Ελλάδα, είναι μια αποτυχημένη κυβέρνηση η ισπανική κυβέρνηση, σοσιαλιστική. Η Ελλάδα έχει μειώσει την ανεργία χαμηλότερα από αυτή της Ισπανίας».

«Το βιοτικό μας επίπεδο θα αυξηθεί μόνο μέσα από αύξηση μισθών η οποία μπορεί να έρθει μόνο με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μας, το οποίο μπορεί να έρθει μόνο με μεταρρυθμίσεις» επανέλαβε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης παρατήρησε πως «τη δουλειά τους κάνουν οι βιομήχανοι, το ερώτημα είναι αν μια κυβέρνηση πρέπει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της βιομηχανίας ή εν τέλει όλων των πολιτών».

Για την κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πατέλης απάντησε: «Στην αρχή πολλοί πολίτες πήραν στην πλάκα τον κ. Κασσελάκη, ότι είναι ένας νέος άνθρωπος, μάς δείχνει το σκυλί του, το σπίτι του, τις διακοπές του. Όμως πρέπει να σταθούμε στις πολτικές και να δούμε: υπάρχει κάποιο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της χώρας; Υπάρχουν πολιτικές που υπηρετούν την αύξηση της παραγωγικότητας, τη διατήρηση της αύξησης των μισθών και τη σύγκλιση με την Ευρώπη; Ή απλώς πάμε πάλι πίσω στο παρελθόν που πάμε στους αγρότες, στους μικρομεσαίους κτλ, τους τάζουμε χρήματα; Αυτό δεν θα οδηγήσει σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, θα οδηγήσει σε χρεοκοπία» τόνισε.

Παρακολουθείστε ζωντανά το πρόγραμμα του καναλιού της Ναυτεμπορικής ΕΔΩ.