Skip to main content

Κώστας Σκρέκας στη «Ν»: Τα δραστικά μέτρα που λάβαμε έχουν αρχίσει να αποδίδουν

«Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα και στοχεύουμε στην περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού»

«Η διαδοχική μείωση του πληθωρισμού τροφίμων από 8,3% τον Ιανουάριο σε 6,7% τον Φεβρουάριο και σε 5,3% τον Μάρτιο είναι αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη και φανερώνει ότι τα δραστικά μέτρα που λάβαμε έχουν αρχίσει σταδιακά να αποδίδουν». Τα παραπάνω τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, σε δήλωσή του στη «Ναυτεμπορική».

Όπως επισημαίνει, «θετικό είναι επίσης ότι οι μειώσεις τιμών καταγράφονται σε προϊόντα ταχυκίνητα και άμεσης κατανάλωσης για το μέσο ελληνικό νοικοκυριό».

«Μείωση τιμών (-2,1%) καταγράφεται και στα είδη άμεσης κατανάλωσης του νοικοκυριού, καθώς και στα είδη ατομικής φροντίδας (-2,5%) τον Μάρτιο του ’24 σε σχέση με τον Μάρτιο του ’23» προσθέτει.

«Επισημαίνω ότι βασική στρατηγική μας στόχευση ήταν να παρέμβουμε με τέτοια μέτρα ώστε να διορθώσουμε χρόνιες παθογένειες και αθέμιτες πρακτικές της ελληνικής αγοράς. Ως εκ τούτου τα μέτρα που έχουμε πάρει δεν είναι προσωρινά. Είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα και στοχεύουμε στην περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Επιδιώκουμε μόνιμα θετικά αποτελέσματα προς όφελος των καταναλωτών και του υγιούς ανταγωνισμού» τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης.