Skip to main content

ΥΠΑΑΤ: Ενίσχυση 12 εκατ. € στους μελισσοκόμους για τις επιπτώσεις από την ουκρανική κρίση

Η απόφαση αφορά στους μελισσοκόμους που έχουν στην κατοχή τους 110 κυψέλες και άνω και το ποσό καθορίζεται στα 8 ευρώ/ κυψέλη.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την ενίσχυση της ελληνικής Μελισσοκομίας με το ποσό των 12.000.000 €, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ανακοίνωσε, στο πλαίσιο στήριξης και περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου, ο υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου.

Η ενίσχυση αφορά στους επαγγελματίες μελισσοκόμους και στους μη κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμους. Δίνεται για πρώτη φορά ενίσχυση σε ποσοστό 50% σε σχέση με τους επαγγελματίες, στους μη κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμους.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά στους μελισσοκόμους που έχουν στην κατοχή τους 110 κυψέλες και άνω και το ποσό καθορίζεται στα 8 ευρώ/ κυψέλη.

Ο ΥφΑΑΤ, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε σχετικά: «Ο τομέας της Μελισσοκομίας, η ενίσχυση της οικονομικής αποδοτικότητας των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων της χώρας και η παραγωγή ανταγωνιστικών μελισσοκομικών προϊόντων, αποτελούν προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ».

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.