Skip to main content

Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση 270.000 Ψηφιακών Πιστοποιητικών/Υπογραφών σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να λάβουν ψηφιακή υπογραφή, τα οποία πρέπει να είναι νόμιμοι εκπρόσωποι της κεφαλαιουχικής επιχείρησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δωρεάν διάθεση 270.000 Ψηφιακών Πιστοποιητικών/Υπογραφών σε όλες τις κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις – μέλη των επιμελητηρίων της χώρας. Με ανακοινώσεις τους τα επιμελητήρια, γνωστοποιούν ότι στο πλαίσιο του έργου  «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρηματικότητας», το οποίο υλοποιείται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεκίνησε πρόσφατα η δωρεάν διάθεση 270.000 Ψηφιακών Πιστοποιητικών/Υπογραφών σε όλες τις κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων της χώρας.

Όπως σημειώνεται, η δωρεάν διάθεση Ψηφιακών Πιστοποιητικών/Υπογραφών στις επιχειρήσεις αποτελεί την αναγκαία «γέφυρα», προκειμένου οι επιχειρήσεις να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στο σύνολο των ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχονται από το δημόσιο τομέα, αλλά και για να διευκολύνουν και να επιταχύνουν τη μεταξύ τους συνεργασία.

Οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να λάβουν ψηφιακή υπογραφή, τα οποία πρέπει να είναι νόμιμοι εκπρόσωποι της κεφαλαιουχικής επιχείρησης, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.

Μέσω της υπηρεσίας https://services.businessportal.gr/ οι επιχειρήσεις θα επιλέγουν τους δικαιούχους για έκδοση ψηφιακής υπογραφής και θα δημιουργούν την αίτηση έκδοσης.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα στην διαδικασία οι δικαιούχοι μπορούν να επισκεφθούν την σελίδα υποστήριξης (https://sign-register.businessportal.gov.gr/faq)

Σημειώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος έχει θέσει σε λειτουργία εξειδικευμένο call-center εξυπηρέτησης των δικαιούχων (helpdesk) με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, το οποίο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ και το Σάββατο από τις 08:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα (πλην Κυριακών και αργιών). Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του τμήματος εξυπηρέτησης στον αριθμό κλήσης: 210-2201960.

Στις ηλεκτρονικές σελίδες των κατά τόπους επιμελητηρίων οι ενδιαφερόμενοι θα επισυνάπτεται και το εγχειρίδιο χρήσης έκδοσης των Ψηφιακών Πιστοποιητικών.

Υπενθυμίζεται ότι η διανομή άυλων (νέου τύπου) ψηφιακών υπογραφών προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) αφορά στη διανομή συνολικά 376.500 ψηφιακών υπογραφών και, συγκεκριμένα:

  • 270.000 στα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος
  • 3.000 σε συμβολαιογράφους
  • 43.500 σε δικηγόρους
  • 60.000 σε μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ