Skip to main content

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Σχεδιασμός για την γρηγορότερη έξοδο από την κρίση

Πολιτική σταθερότητα και σχεδιασμό για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έξοδο από την κρίση ζητεί ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σε δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκφράζει την ελπίδα ότι η επτάμηνη θητεία της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ στην εξουσία της χώρας, έχει «προικίσει» με περισσότερη σοφία και οπωσδήποτε εμπειρία τις ηγεσίες και τα στελέχη τους, γιατί, όπως λέει «η αλήθεια είναι ότι είδαμε ελάχιστα δείγματα κυβερνητικού έργου το προηγούμενο διάστημα».

«Οι εξαγγελίες για την στήριξη των επιχειρήσεων, η κατάρτιση ενός αποτελεσματικού αναπτυξιακού σχεδίου που θα δίνει προοπτική στη χώρα, η άμεση άρση των τραπεζικών περιορισμών, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνουν «σχέδια επί χάρτου». Η νέα κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει μία σειρά προβλημάτων που αν δεν τα επιλύσει σύντομα, τότε η εξέλιξη θα είναι δραματική» τονίζει.

Θέτει δε σειρά ερωτημάτων όπως «τι θα κάνει η κυβέρνηση για όλους αυτούς τους επιχειρηματίες που κινδυνεύουν από τον Τειρεσία; Πότε θα βρεθούν τα ισοδύναμα για να αποκατασταθούν αδικίες που φέρνει η νέα συμφωνία με τους δανειστές, κάτι που έχουν παραδεχθεί και κυβερνητικά στελέχη ότι απαιτείται να γίνει; Πως θα ενισχύσει την υγιή επιχειρηματικότητα, ώστε και να αποφευχθεί το «λουκέτο» αλλά και να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης;».

«Σε κάθε περίπτωση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας δηλώνει πρόθυμο να στηρίξει το κυβερνητικό έργο, αρκεί να υπάρχει ένας σαφής προσανατολισμός εξόδου από την κρίση και ένα ρεαλιστικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα στοχεύει στην ανάκαμψη και την αναδιάρθρωση του κράτους» σημειώνει κλείνοντας.