Skip to main content

Talk of the market: Αναζητείται καταλύτης στα αποτελέσματα των εισηγμένων

Προς αύξηση βαίνει ο κατώτατος μισθός. Σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, θα προτείνει το ύψος του κατώτατου μισθού, στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα δημοπρατήσει έντοκα γραμμάτια του δημοσίου 26 εβδομάδων στις 28 Ιουλίου, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει έως και ένα δισ. ευρώ. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί είναι 625 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος δανεισμού της τελευταίας ανάλογης δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου ήταν -0,39%.

Στο χρηματιστήριο αναζητείται καταλύτης για την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος που καταγράφεται υποτονικό το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για διεθνή τάση στον απόηχο των εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας, που φαίνεται να συντηρείται στο άνοιγμα της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,27% σε εβδομαδιαία βάση, με την μέση αξία των συναλλαγών να υποχωρεί στα 48 εκατ. ευρώ από τα 125 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν αυτή την περίοδο τα αποτελέσματα των EXAE, Μυτιληναίου και Titan Cement.

Aπό σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου, διαγράφονται οι μετοχές της εταιρείας Paperpack ABEE από τα συστήματα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η διαγραφή των μετοχών της εταιρείας γίνεται σε συνέχεια της από 22.7.2021 σχετικής απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αφού η Orlando απέκτησε το σύνολο των μετοχών της Paperpack, ασκώντας το δικαίωμα εξαγοράς των μετοχών που δεν κατείχε στην εισηγμένη εταιρεία. 

Tην εμπιστοσύνη της στις αρχές για την διαλεύκανση της επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της, εκφράζει η Revoil. “Τέτοιες άνανδρες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν και πάνω απ’ όλα δεν συνάδουν με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας μας. Δηλώνουμε ότι θα συνδράμουμε τα μέγιστα προς τις δημόσιες αρχές για την ανεύρεση των υπαιτίων”, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. 

Τη μεγάλη ζήτηση για διαμερίσματα στον πρώτο πράσινο ουρανοξύστη “Marina Tower” στο Ελληνικό επανέλαβε σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου. Σημείωσε ότι και οι 27 βίλες μπροστά στην παραλία θα πωληθούν έως τις αρχές του επόμενου έτους, αν όχι νωρίτερα ενώ η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ σε προκαταβολές, με τιμές που ξεκινούν από τα 9.000 ευρώ ανά τ.μ.. Μάλιστα οι τιμές αναμένεται να φτάσουν τα 14.000 ευρώ έως το 2025 και θα είναι οι υψηλότερες στην Ελλάδα και συγκρίσιμες με αυτές σε Νέα Υόρκη, Σαγκάη και Γενεύη. 

Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού μετοχικού κεφαλαίου της Premia, με τη συνολική ζήτηση να υπερκαλύπτει τις προς διάθεση μετοχές κατά 1,36 φορές. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών διαμορφώθηκε σε 1,44 ευρώ και η εταιρεία άντλησε συνολικά 26,04 εκατ. ευρώ, εν μέρει με εισφορές σε είδος και εν μέρει με καταβολή μετρητών, με την έκδοση έως 52.083.331 νέων μετοχών με τιμή διάθεσης 1,44 ευρώ ανά νέα μετοχή. Σύμφωνα με σχετική γνωστοποίηση, η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου. 

Στην Ελλάκτωρ, η Reggeborgh δεν άσκησε την option για την αγορά του ποσοστού 3,18% του Δ.Διαμαντίδη.

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου ανοίγει το νέο κατάστημα JYSK στο River West Open, με το πλάνο επέκτασης της δανέζικης αλυσίδας να βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ πλέον μετρά δίκτυο 45 καταστημάτων στην ελληνική επικράτεια.

naftemporiki.gr