Skip to main content

Ξέφρενο πάρτι στη Wall Street – Σε επίπεδα ρεκόρ ο S&P 500

Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται σήμερα η Wall Street, με τους αμερικανικούς δείκτες να ετοιμάζονται να καταγράψουν το μακροβιότερο ράλι όλων των εποχών.

Ενδεικτικό του εορταστικού κλίματος είναι το γεγονός ότι ο S&P 500 εμφάνισε το πρώτο ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό, έπειτα από τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης βαρόμετρο κινήθηκε -έστω και πρόσκαιρα- άνω του ψυχολογικού ορίου των 2.872 μονάδων, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Αυτή την ώρα (20.25), βέβαια, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,50% στις 2.871 μονάδες, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο κατά 0,45% στις 25.875 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει κέρδη κατά 0,87% στις 7.889 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow Jones βρίσκονται σε ανοδικό momentum τις τελευταίες εβδομάδες, ανακτώντας το σύνολο των απωλειών που κατέγραψαν από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο.

Η έλευση του Ιουλίου, η οποία συνέπεσε με την ανακοίνωση των εταιρικών μεγεθών του β’ τριμήνου, έκαμψε τις ανησυχίες των επενδυτών, οι οποίες απορρέαν από την εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας, και οδήγησε τους δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά.

Υπενθυμίζεται παράλληλα, ότι αύριο συμπληρώνονται 3.453 ημέρες από το ιστορικό χαμηλό των 666 μονάδων, το οποίο σημειώθηκε στο αμερικανικό χρηματιστήριο στις 9 Μαρτίου του 2009.

Έκτοτε ξεκίνησε ένα άνευ προηγουμένου ράλι, οδηγώντας το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη μεγαλύτερη bull market όλων των εποχών.

naftemporiki.gr