Skip to main content

Μικρές απώλειες για το ευρώ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μικρές απώλειες παρουσιάζει σήμερα το ευρώ, με τους επενδυτές να αναμένουν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 7 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (12.23), το κοινό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,08% στο 1,1900 δολάριο, με χαμηλό ημέρας το 1,1880 δολάριο και υψηλό ημέρας το 1,1925 δολάριο.

Η κεντρική τράπεζα συνεδριάζει την προσεχή Πέμπτη, με το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης να τίθεται επί τάπητος.

Οι αγορές κρατικών ομολόγων ολοκληρώνονται στα τέλη του έτους και ο Μάριο Ντράγκι έχει επισημάνει ότι εντός του φθινοπώρου θα γνωστοποιηθεί η απόφαση για τη χρονική επέκταση ή μη του προγράμματος.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, πάντως, οι οριστικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο και όχι τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, η στερλίνα σημειώνει πτώση κατά 0,04% στο 1,2926 δολάριο και το ιαπωνικό γεν καταγράφει μείωση κατά 0,10% στα 110,08 γεν/δολάριο.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.