Skip to main content

Κρεμλίνο: Δεν ανησυχεί για το ρούβλι, διαβεβαιώνει για χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Καθησυχαστικός για τις πιέσεις που δέχεται το ρούβλι, εξαιτίας των ευρύτερων αναταράξεων στις αναδυόμενες αγορές, αλλά και του ψυχροπολεμικού κλίματος στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και τη Δύση, εμφανίστηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πέσκοφ.

Ερωτηθείς αν η υποτίμηση του ρουβλίου ανησυχεί το Κρεμλίνο, αν το Κρεμλίνο περιμένει να αποκατασταθεί η ισοτιμία και αν θα επιτρέψει την περαιτέρω πτώση του νομίσματος έως τα 100 ρούβλια ανά δολάριο στην περίπτωση που επιβληθούν νέες κυρώσεις, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Βλέπετε ότι υπάρχει μια δυναμική διαφορετικών κατευθύνσεων.

Πράγματι παρατηρείται μια συγκεκριμένη διακύμανση. Αλλά επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά και θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τις δηλώσεις εκείνων που ηγούνται του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού τομέα, ότι το χρηματοπιστωτικό και οικονομικό σύστημα στη χώρα είναι απολύτως σταθερό».

Στις 13 Αυγούστου το ρωσικό νόμισμα είχε υποχωρήσει στα 68,66 ρούβλια ανά δολάριο και στα 78,15 ρούβλια ανά ευρώ. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο ανακάμπτει και σήμερα η ισοτιμία διαμορφώνεται στα 67,55 ρούβλια ανά δολάριο και στα 78,15 ρούβλια ανά ευρώ. 

Ειδικοί προειδοποιούν πάντως ότι το ρωσικό νόμισμα θα μπορούσε να βρεθεί εκ νέου υπό πίεση, εν μέσω φόβων για νέες οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα από την Ουάσιγκτον. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, TASS