Skip to main content

Σε υψηλό 9,5 μηνών η τιμή του χρυσού

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 9,5 μηνών ενισχύεται η τιμή του χρυσού, εν μέσω της αναζωπύρωσης των γεωπολιτικών εντάσεων, μετά την εκτόξευση πυραύλου από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σήμερα το πρωί, έδωσε εντολή για την εκτόξευση νέου βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος -σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση- πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, προτού πέσει στη θάλασσα.

Οι επενδυτές, στο «άκουσμα» της είδησης, στράφηκαν αμέσως σε ασφαλέστερα «καταφύγια», επιχειρώντας να περιορίσουν το επενδυτικό ρίσκο.

Μεταξύ των κερδισμένων assets συγκαταλέγεται και ο χρυσός -παραδοσιακό καταφύγιο των επενδυτών σε περιόδους κρίσης.

Ως αποτέλεσμα, τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου, αυτή την ώρα (12.19), ενισχύονται κατά 1,14% στα 1.330,30 δολάρια, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Νοεμβρίου του 2016.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.