Skip to main content

Συγχαρητήρια επιστολή του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου στον Πρωθυπουργό

Την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού και ουδέτερου φορολογικού συστήματος και την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, επισήμανε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος με συγχαρητήρια επιστολή του στον πρωθυπουργό.

«Επιτρέψτε μου να επισημάνω την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού, απλού, διαφανούς και ουδέτερου φορολογικού συστήματος, το οποίο θα πατάσσει τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία χωρίς να επιβαρύνει περαιτέρω το διαχειριστικό κόστος των συνεπών επιχειρήσεων και φορολογουμένων» ανέφερε συγκεκριμένα.

«Το ζητούμενο είναι ένα φορολογικό σύστημα αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα ενθαρρύνει τη βιώσιμη φορολογική συμμόρφωση. Είναι σημαντικό ακόμη να προχωρήσετε στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, στην απλούστευση των διαδικασιών, στη μείωση του διοικητικού κόστους και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη παράλληλα με την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας».

Ο κ. Αναστασόπουλος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη ταχύτητα σχηματισμού κυβέρνησης που όπως υποστήριξε, καταδεικνύει την προετοιμασία και την επιθυμία για άμεση παραγωγή έργου, κάτι το οποίο ολόκληρος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας ελπίζει και περιμένει.

«Είναι εκ των ων ουκ άνευ η αναφορά σε μια βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους που θα επιτρέψει στη χώρα να εφαρμόσει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε πως είναι σημαντικό να κεφαλαιοποιήσει ο κ. Τσίπρας τις προσπάθειες τόσων ετών του ελληνικού λαού και του παραγωγικού ιστού της οικονομίας, ώστε να συνεχίσει η χώρα την πορεία εξόδου από την κρίση.

Τέλος, έθεσε στη διάθεση της κυβέρνησης τον ιδιαίτερα αποτελεσματικό μηχανισμό του Επιμελητηρίου και το ευρύ δίκτυο επαφών του ειδικά με τις ΗΠΑ.