Skip to main content

Ανακωχή αναμένεται να ανακοινώσουν οι Τραμπ και Σι το Σάββατο

Σε προκαταρκτική συμφωνία για ανακωχή έχουν καταλήξει ΗΠΑ και Κίνα ενόψει της συνάντησης των ηγετών Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ το Σάββατο στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Αυτό τουλάχιστον μεταδίδιε η κινεζική εφημερίδα South Morning Post, επικαλούμενη καλή πληροφορημένες πηγές. 

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία ουσιαστικά θα πάγωνε την απειλή για πρόσθετους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 300 δισ. δολαρίων, θα γίνουν γνωστές με συντονισμένες δημοσιεύσεις δελτίων Τύπου από τις δύο πλευρές και όχι με κοινό ανακοινωθέν, όπως αναφέρει η εφημερίδα. 

Οι πληροφορίες αυτές σε συνδυασμό με δηλώσεις των τελευταίων ημερών, που μαρτυρούν σαφή βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών, γίνονται δεκτές με συγκρατημένη ικανοποίηση από τις αγορές. Ουσιαστικά κανείς δεν περιμένει το οριστικό τέλος του εμπορικού πολέμου στη συνάντηση Τραμπ- Σι. Προσδοκούν όμως όλοι μία συνάντηση σε καλό κλίμα και μία ανακωχή διαρκείας, που θα δώσει ανάσες στην παγκόσμια οικονομία και τις αγορές. 

Σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρουσιάζουν ελαφρά κέρδη, ενώ τα ομόλογα βρίσκονται υπό ελαφρά πίεση, με τις αποδόσεις τους να κινούνται ανοδικά. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters