Skip to main content

Γ. Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει περιθώριο νέων παραχωρήσεων εκ μέρους της Ελλάδας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την εκτίμηση πως δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες παραχωρήσεις εκ μέρους της Ελλάδας εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Spiegel».

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια περαιτέρω παραχωρήσεων προς τους πιστωτές.

«Οι προτάσεις της Αθήνας είναι ήδη σκληρές και απάνθρωπες» τόνισε χαρακτηριστικά, καθιστώντας σαφές πως η Γερμανία ουδέποτε θα εφάρμοζει τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις.

«Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Γερμανίας» συνέχισε παράλληλα.  «Ρωτήστε την κυρία Mέρκελ, εάν θα υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας» υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα θα συναινέσει σε μία συμφωνία, μόνο εάν προβλέπεται η αναδιάρθρωση του χρέους, η ενίσχυση των επενδύσεων και η επίλυση της κρίσης ρευστότητας. 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.