Skip to main content

ΣΜΕ: Έντονη ανησυχία για την τύχη της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική

Να αποκατασταθεί «έστω και την ύστατη στιγμή» ο διάλογος μεταξύ της Eldorado Gold και του υπουργείου Περιβάλλοντος ώστε να βρεθεί λύση αμοιβαίου οφέλους για την επένδυση χρυσού στις Σκουριές, ζητεί ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την αναγγελθείσα από την «Eldorado Gold» αναστολή επενδύσεων, εξέλιξη που όπως επισημαίνει «δημιουργεί αρνητικό κλίμα επενδύσεων στη Ελλάδα, όχι μόνο για τις δραστηριότητες της εξορυκτικής-μεταλλουργικής βιομηχανίας αλλά και συνολικότερα για τη βιομηχανία».

Υπενθυμίζει ακόμη ότι από τον Αύγουστο του 2015, ο ΣΜΕ ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση (ΥΠΕΝ, ΣΜΕ και «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»), προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις, αλλά αυτή η συνάντηση δεν κατέστη εφικτή.

«Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας αποτελεί μεγάλο αδιαμφισβήτητο συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο και την ελληνική κοινωνία, προσφέροντας σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια. Αυτό, δεν πρέπει να παραβλέπεται  από κανέναν», τονίζει ο Σύνδεσμος, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη οικοδόμησης αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των επενδυτών και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.