Skip to main content

Ανακάμπτει η Wall Street

Με κέρδη ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, ανακάμπτοντας μετά από δύο ημέρες απωλειών, με την αγορά να ικανοποιείται από τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται, τα οποία αντισταθμίζουν τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

Ειδικότερα, στις 16:44, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,32% στις 18.127,81 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,65% στις 5.008,73 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,47% στις 2.108,99 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Danaher σημειώνει κέρδη 3,4% και η Pall βρίσκεται στο +5,1%, μετά τη συμφωνία που υπήρξε για την εξαγορά της δεύτερης έναντι του ποσού των 13,8 δισ. δολαρίων.

Επίσης, η Delta Air Lines σημειώνει κέρδη 3,5%, μετά την έγκριση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 5 δισ. δολαρίων, καθώς και της αύξησης του μερίσματος κατά 50%.

Στον αντίποδα, η Orexigen Therapeutics σημειώνει απώλειες 8,3%, καθώς η Takeda Pharmaceutical απείλησε να διακόψει τη συνεργασία τους, εξαιτίας της αναστολής της έρευνας για την ασφάλεια φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 0,3% καταγράφηκε τον Απρίλιο στις τιμές εισαγόμενων αγαθών, καθώς το χαμηλότερο κόστος για αγαθά όπως τρόφιμα και βιομηχανικές προμήθειες, αντιστάθμισε την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου. Τους τελευταίους 12 μήνες οι τιμές εισαγωγών έχουν υποχωρήσει κατά 10,7%, κυρίως λόγω της σημαντικής πτώσης στην τιμή του πετρελαίου.

Επίσης, αμετάβλητες διατηρήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2015, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα ενισχύονταν κατά 0,2%. Σε ετήσια κλίμακα οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,9%, με τον βραδύτερο ετήσιο ρυθμό από τον Οκτώβριο του 2009