Skip to main content

Στήριξη της επένδυσης της Eldorado ζητεί ο ΣΒΒΕ

Έκκληση στην κυβέρνηση να στηρίξει την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική απευθύνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με αφορμή την απόφαση άμεσης αναστολής της. 

Όπως σημειώνει, δίνεται το πλέον ισχυρό αρνητικό μήνυμα στους σοβαρούς ξένες επενδυτές, τη στιγμή που η ανάγκη υλοποίησης παραγωγικών επενδύσεων είναι επιτακτική. 

«Η προσπάθεια ανάταξης της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει τη δημιουργία θετικού κλίματος για την προσέλκυση άμεσων ιδιωτικών επενδύσεων, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την απρόσκοπτη λειτουργία επενδυτικών πρωτοβουλιών, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα και ειδικά η ελληνική περιφέρεια», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΣΒΒΕ, η Πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί την κρισιμότητα του θέματος και να αναλογισθεί αν με καθυστερήσεις και εμπόδια μπορεί να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια για να επενδυθούν στην αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών στη χώρας μας και αν επενδύσεις μεγάλης κλίμακας που συμβάλουν καθοριστικά στη δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας κυρίως στις τοπικές κοινωνίες μπορούν να αντιμετωπίζονται με συνεχή άρνηση.