Skip to main content

Πρώτα σημάδια σταθεροποίησης στην αγορά παιχνιδιών

Από την έντυπη έκδοση

Προσδοκίες για ανάκαμψη της αγοράς παιχνιδιών και ειδών βρεφανάπτυξης στην Ελλάδα καλλιεργούν τα στοιχεία που δείχνουν εκτόνωση των πτωτικών πιέσεων, με τις πωλήσεις να καταγράφουν πτώση μόλις 1% το 2014, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ICAP Group, έπειτα από πτώση 4% το 2013 και 9,7% το 2011.

Από το 2014 η κατάσταση στην αγορά φαίνεται να βαίνει σε σταθεροποίηση, παρά τις δυσμενείς συνθήκες στο λιανεμπόριο και την παρατεταμένη οικονομική αβεβαιότητα. Μάλιστα, επιχειρηματίες του κλάδου μιλούν στη «N» με σχετική ικανοποίηση για την κίνηση στα καταστήματά τους το 2015, με ενδεικτική την πρόσφατη περίοδο του Πάσχα.

Το διάστημα αυτό, κατά γενική ομολογία παραγόντων του λιανεμπορίου, η κίνηση σε όλο το φάσμα των καταστημάτων ήταν περιορισμένη και το καταναλωτικό κοινό μουδιασμένο λόγω των απροσδόκητων εξελίξεων στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας που απομάκρυναν την πολυπόθητη συμφωνία.

Τα έσοδά τους κυμάνθηκαν στα περσινά επίπεδα, με ελαφρά άνοδο μάλιστα για τις μεγάλες αλυσίδες που συνεχίζουν να επενδύουν σε ανάπτυξη των δικτύων τους.

Ετσι αντισταθμίστηκε στο σύνολο της αγοράς η συγκρατημένη πτώση που χαρακτήρισε κυρίως τα μεμονωμένα καταστήματα, ως επί το πλείστον σε περιοχές με μικρή εμπορική κίνηση.

Οι πρόσφατες εξελίξεις του κλάδου των αλυσίδων καταστημάτων παιχνιδιών και των καταστημάτων ειδών βρεφανάπτυξης, επισημαίνονται στην τελευταία έκδοση της σχετικής κλαδικής μελέτης που εκπόνησε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group Α.Ε.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»