Skip to main content

Η νέα γενιά στο τιμόνι της Rothschild

H Rothschild & Co. ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως ότι ο 37χρονος Αλεξάντερ ντε Ρόθσιλντ  θα διαδεχθεί τον 75 χρονο πατέρα του, Ντέιβιντ, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο τελευταίος θα παραμείνει στην εταιρεία, στη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου 

«Ο Αλεξάντερ, με 15 χρόνια εμπειρίας, έχει επιδείξει βαθιά γνώση της επιχείρησης και έχει αποδείξει την ικανότητά του να οικοδομεί σχέσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ ντε Ροθσιλντ. «Πιστεύω ότι εκείνοι, που καθιστούν την εταιρεία μας τόσο επιτυχημένη είναι το ίδιο ικανοποιημένοι με εμένα για τη συνέχεια της οικογένειας στην κεφαλή της εταιρείας» συμπλήρωσε. 

Υπενθυμίζεται ότι το Bloomberg είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Φεβρουάριο τα σχέδια διαδοχής, με τα οποία παραδίδονται τα ηνία στην έβδομη γενιά της οικογένειας. 

Ο 37χρονος Αλεξάντερ είχε ουσιαστικά από καιρό λάβει το χρίσμα στην τραπεζική αυτοκρατορία του 75χρονου πατέρα του, που ιδρύθηκε πριν από 200 χρόνια. Εντάχθηκε για πρώτη φορά στο δυναμικό της στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και σήμερα κατέχει τη θέση του εκτελεστικού αναπληρωτή προέδρου.

Σήμερα, η οικογένεια Ρόθτσιλντ ελέγχει μετοχικό μερίδιο 49% και το 58% των δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία. Περίπου το 26% των μετοχών του ομίλου είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού.

naftemporiki.gr