Skip to main content

Επίτροπος Μεταφορών: Τεράστιες ευκαιρίες για την Ελλάδα από τον Διάδρομο Ανατολικής Μεσογείου

Τεράστιες προοπτικές για τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης προσφέρει ο Ανατολικός Διάδρομος/Διάδρομος Ανατολικής Μεσογείου, όπως υπογράμμισε η Βιολέτα Μπαλκ, Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας ότι και η χώρα μας πρέπει να καταβάλλει προσπάθεια να ολοκληρωθούν τα σχετικά έργα εγκαίρως ώστε να επωφεληθεί πλήρως από τα οφέλη του. 

Μιλώντας σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα για τις υποδομές στην Ανατολική Μεσόγειο η κ. Μπαλκ ανέφερε ότι ο Διάδρομος προσφέρει ευκαιρίες για 705.000 θέσεις εργασίας από το 2017 έως το 2030 και για προσθήκη 170 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ από το 2017 έως το 2030. 

«Πρόκειται για ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα για όσους από εσάς εργάζεται στην προετοιμασία ή ολοκλήρωση project, που συνδέονται με τον Διάδρομο. Αξίζει πραγματικά να κάνετε προσπάθεια να ολοκληρωθούν τα έργα αυτά εγκαίρως, καθώς τα οφέλη για την περιοχή θα είναι σπουδαία» είπε χαρακτηστικά. 

Η Ελλάδα, όπως είπε, είναι κοντά στο να δει ορισμένα από τα οφέλη αυτά, αφού αξιοποιώντας και τα κεφάλαια του Ταμείου Συνοχής, έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο θέτοντας σε λειτουργία τη νέα διπλής σιδηροδρομικής γραμμή υψηλών ταχυτήτων Τιθορέας- Δομοκού. 

Η Επίτροπος αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως αυτή «αποδεικνύει ότι όλα είναι πιθανά, αλλά μόνο με διάλογο και ώριμες πολιτικές αποφάσεις». 

naftemporiki.gr