Skip to main content

Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά ομόλογα

Ανοδικά κινείται σήμερα το κόστος δανεισμού των περισσότερων κρατών-μελών της Ευρωζώνης, εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εξαίρεση, ωστόσο, αποτελεί η Ελλάδα, που βλέπει τις αποδόσεις των ομολόγων της να υποχωρούν σημαντικά. 

Οι επενδυτές επιστρέφουν στην ελληνικά αγορά κρατικού χρέους, αφήνοντας κατά μέρος τις ανησυχίες και τις αντιπαραθέσεις για το πόσο «καθαρή» θα είναι η έξοδος από το μνημόνιο και ποιο θα είναι το δίχτυ ασφαλείας, που θα τη συνοδεύει. Σε μία περίοδο πολιτικής ρευστότητας στην Ευρώπη, δίνουν τη δική τους ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά ομόλογα. 

Στην ΗΔΑΤ, η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου έκανε προς στιγμήν «βουτιά» στο 4,06% από 4,3%, που είχε κλείσει την Τετάρτη. Η αντίδραση θεωρήθηκε υπερβολική και τα κέρδη περιορίστηκαν γρήγορα. Και πάλι όμως εξακολουθεί να είναι στις 14:10 ώρα Ελλάδος αισθητά μειωμένη, στο 4,17% σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.  H απόδοση του επταετούς ομολόγου υποχωρεί επίσης κατά περίπου 5 μονάδες. 

Σε σχετικά υψηλά επίπεδα κινείται και ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανάκαμψη του ενδιαφέροντος, που καταγράφεται από τις αρχές της εβδομάδας. 

Την ίδια ώρα η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου καταγράφει μικρή άνοδο στο 0,67%, ενώ ανάλογη αύξηση παρουσιάζουν οι αποδόσεις γαλλικών, ιταλικών και ισπανικών ομολόγων. 

naftemporiki.gr