Skip to main content

Ο  Σβαρτσενέγκερ υπέρ της πυρηνικής ενέργειας

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, αστέρας του Χόλιγουντ ,αλλά και επιχειρηματίας και πολιτικός, ήταν ο βασικός ομιλητής στο διεθνές συνέδριο της βιομηχανίας   των startup που πραγματοποιήθηκε στο Founders Festival, στο Μόναχο.

Ο 75χρονος  σκληρός του Χόλιγουντ και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας,μίλησε  για την ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική και εξέφρασε την υποστήριξή του στην πυρηνική ενέργεια Ντυμένος κατάλληλα για την περίσταση με δερμάτινο παντελόνι, καρό πουκάμισο και γιλέκο, ο Σβαρτσενέγκερ είπε στους συνέδρους ότι η Ευρώπη «έχει εξαρτηθεί πολύ από τη Ρωσία»,αναφερόμενος στον προβληματικό ενεργειακό εφοδιασμό.

«Με περισσότερη πυρηνική ενέργεια, η Γερμανία θα είχε πολύ μικρότερο πρόβλημα», υποστήριξε. «Περίπου 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα ατυχημάτων που αφορούσαν πυρηνικούς σταθμούς, είπε ο Σβαρτσενέγκερ  και πρόσθεσε : «Πολύ περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα των συνεπειών της ενέργειας του άνθρακα και των ορυκτών καυσίμων». Το σύνθημά του; «Say No to No-Sayers»- ( Πείτε όχι σε αυτούς που λένε όχι», τόνισε ο σκληρός του Χόλιγουντ .

Εξήγησε ότι τα οράματα είναι σημαντικά για τη βιώσιμη επιτυχία ως επενδυτής και επιχειρηματίας.

Ο Σβαρτσενέγκερ, ο οποίος στο παρελθόν σχολίαζε τακτικά στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τρέχοντα θέματα όπως η κρίση του κορωνοϊού ή ο πόλεμος της Ουκρανίας, είπε ότι είναι τιμή του να είμαι ο κύριος ομιλητής στο φεστιβάλ των start up εταιρειών μετά τον Μπαράκ Ομπάμα το 2019. «Ήθελαν απλώς να βεβαιωθούν ότι ένας Δημοκρατικός θα μιλούσε τον ένα χρόνο και ένας Ρεπουμπλικανός τον επόμενο», είπε γελώντας ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας της Καλιφόρνιας.

naftemporiki.gr