Skip to main content

Η Κομισιόν κατηγορεί την Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στα ψηφιακά “πορτοφόλια” πληρωμών

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ κατηγορεί την Apple ότι περιορίζει την πρόσβαση των ανταγωνιστών της στην τεχνολογία μικροεπεξεργαστών NFC. Αν αποδειχθεί η κατηγορία η κατασκευάστρια των iPhone θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο, αλλά και να αναγκαστεί να ανοίξει το σύστημα πληρωμών μέσω κινητού στους ανταγωνιστές της. 

Η Κομισιον έστειλε στην Apple δήλωση ενστάσεων, στην οποία περιγράφει αναλυτικά το πώς η εταιρεία κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά των ψηφιακών πορτοφολιών στις συσκευές που στηρίζονται στο λειτουργικό σύστημα iOS. 

«Έχουμε ενδείξεις ότι η Apple περιόρισε την πρόσβαση τρίτων μερών σε τεχνολογία απαραίτητα γι ατην ανάπτυξη ανταγωνιστικών εφαρμογών ψηφιακών πορτοφολιών στις συσκευές Apple» τόνισε η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ. «Η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι η Apple ίσως να περιόρισε τον ανταγωνισμό για να ωφεληθεί η δική της εφαρμογή Apple Pay». 

Η Apple από την πλευρά της ανέφερε ότι το Apple Pay είναι μία μόνο από τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για πληρωμές, ενώ υποστηρίζει ότι έχει διασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση στην τεχνολογία NFC. Επισημαίνει δε ότι συνεχίζει να συνεργάζεται με τις ευρωπαϊκές αρχές. 

naftemporiki.gr