Skip to main content

Προς την αγορά του NASDAQ μέσω της Artemis η Novibet

Από την έντυπη έκδοση

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]

Σε στρατηγική κίνηση που ανοίγει τον δρόμο για την εισαγωγή της στο NASDAQ προχώρησε η Novibet, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Συγκεκριμένα η Logflex MT Holding Limited με την εμπορική ονομασία Novibet, συμφερόντων Ρ. Οντόνι, αδειοδοτημένη εταιρεία από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για την παροχή υπηρεσιών διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος και καζίνο, ανακοίνωσε τη συγχώνευσή της με την εισηγμένη στο NASDAQ εταιρεία ειδικού σκοπού Artemis Strategic Investment. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, η εταιρική αποτίμηση της Novibet πριν από τη συναλλαγή υπολογίζεται στα 625 εκατ. δολ.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι κοινές μετοχές της Novibet θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Nasdaq.

Οι ιδρυτές της Artemis και οι υπάρχοντες μέτοχοι της Novibet θα κατέχουν περίπου το 75% της νέας εταιρείας. H προτεινόμενη συναλλαγή έχει ήδη λάβει την ομόφωνη έγκριση των εκτελεστικών συμβουλίων των δύο εταιρειών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο β’ εξάμηνο του 2022. Στόχος της εισαγωγής στο αμερικανικό χρηματιστήριο είναι η άντληση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του σχεδίου επέκτασης της εταιρείας σε νέες αγορές τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της αμερικανικής ηπείρου. Το σχέδιο ανάπτυξης προβλέπει την είσοδο στις αγορές της Σουηδίας, της Ολλανδίας, της Ρουμανίας, του Βελγίου, της Ουγγαρίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, αλλά και την επέκταση σε ΗΠΑ, Καναδά και Λατινική Αμερική.

Η Novibet ιδρύθηκε το 2010 και τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των μικτών εσόδων – gaming κυμαίνεται στα 107%. Κατά το ίδιο διάστημα, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των EBITDA προσέγγισε το 182%. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί iGaming και διαδικτυακά αθλητικά στοιχήματα σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία και Μάλτα.

Η εταιρεία έχει επίσης συνάψει συμφωνία πρόσβασης στην αγορά για την Πενσιλβάνια και διαπραγματεύεται συμφωνίες πρόσβασης στην αγορά για άλλες έξι πολιτείες. Για το 2022, η Novibet προσδοκά να πετύχει καθαρά έσοδα από το gaming ύψους 156 εκατ. δολαρίων, καθώς και αποτελέσματα EBITDA της τάξης των 20 εκατ. δολαρίων