Skip to main content

Περικοπές 8.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Telecom Italia

Η Telecom Italia,  ζυγίζει τη μείωση του ιταλικού εργατικού δυναμικού της έως και κατά το ένα πέμπτο και ενώ τα κέρδη παραπαίουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τον ανταγωνισμό να εντείνεται στην εγχώρια αγορά.

Ο Πιέτρο Λαμπριόλα, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της πρώην εταιρείας που είχε το μονοπώλιο τον περασμένο μήνα, εξετάζει ένα τριετές σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα μπορούσε να περιλαμβάνει έως και 8.000 περικοπές θέσεων εργασίας, κυρίως μέσω εθελουσιών αποχωρήσεων, είπαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή τα σχέδια δεν είναι δημόσια. Η Telecom Italia απασχολεί σήμερα περίπου 40.000 άτομα στην Ιταλία.

Δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας και οι αριθμοί που εξετάζονται ενδέχεται να αλλάξουν, σύμφωνα με τους ανθρώπους.

Η ιταλική εφημερίδα la Repubblica ανέφερε προηγουμένως για πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας. Εκπρόσωπος της Telecom Italia αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Telecom Italia θα αποκαλύψει το νέο της επιχειρηματικό σχέδιο σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαρτίου.

Το σχέδιο αποσκοπεί στη διάσπαση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας του φορέα σε μια νέα μονάδα επικεντρωμένη στις υπηρεσίες χονδρικής, με στόχο την απόκτηση σταθερής ροής εσόδων από ρυθμιζόμενα τιμολόγια. Το σχέδιο θα μπορούσε επίσης να δει όλες τις εμπορικές υπηρεσίες της εταιρείας να χωρίζονται σε ξεχωριστή μονάδα, είπαν.

Τα εργατικά συνδικάτα έχουν αντιταχθεί σθεναρά στα σχέδια spinoff της εταιρείας, λέγοντας ότι το έργο θέτει σε κίνδυνο το εργατικό δυναμικό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg