Skip to main content

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της PayPal

Οι μετοχές της PayPal υποχώρησαν σχεδόν 25%, αφού η εταιρεία προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός, οι πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και η αποδυνάμωση των στοιχείων του ηλεκτρονικού εμπορίου θα πλήξουν τον αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξής της φέτος.

Η αμερικανική εταιρεία πληρωμών, η οποία είχε γνωρίσει «έκρηξη» σε νέους χρήστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποκάλυψε επίσης ότι πολλοί από τους νέους λογαριασμούς δεν παραγάγει ουσιαστικό.. έργο. Η PayPal μείωσε τις προβλέψεις της για τους αριθμούς χρηστών και είπε ότι θα στραφεί στην εστίαση σε πιο ενεργούς πελάτες υψηλότερης αξίας.

Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 26,6%  σε χαμηλό 21 μηνών στα 129,01 δολάρια λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street την Τετάρτη. Η κίνηση εξαφάνισε σχεδόν 55 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της PayPal, η οποία ανερχόταν σε περισσότερα από 205 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων αργά την Τρίτη.

Η PayPal ολοκλήρωσε το 2021 με μικτά μεγέθη, καθώς τα κέρδη της κινήθηκαν οριακά κάτω των εκτιμήσεων, ενώ τα έσοδά της ξεπέρασαν ελαφρώς τις προβλέψεις. Το τέταρτο τρίμηνο του 2021 τα κέρδη της ανήλθαν στα 1,11 δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτίμησης για 1,12 δολ. των αναλυτών σε έρευνα της Refinitiv,  ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 6.92 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 6,87 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία προέβλεψε ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά περίπου 15 έως 17% το οικονομικό έτος 2022, κάτω από την πρόβλεψη του 18% που έδινε πριν από τρεις μήνες. Η PayPal είπε ότι αναμένει να αναφέρει κέρδη από 2,97 έως 3,15 δολάρια ανά μετοχή το 2022, σε σύγκριση με 3,52 δολάρια το 2021 και πολύ κάτω από τα 3,68 δολάρια ανά μετοχή που είχαν γράψει οι αναλυτές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Financial Times