Skip to main content

Vodafone και Iliad σε συνομιλίες για συγχώνευση μονάδων στην Ιταλία

Η Vodafone Group και η Iliad συζητούν να συγχωνεύσουν τις επιχειρήσεις τους στην Ιταλία, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Τυχόν συγχώνευση θα δημιουργούσε μια επιχείρηση με έσοδα σχεδόν 6 δισεκατομμυρίων ευρώ (6,8 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η Iliad, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει τις ευρυζωνικές δραστηριότητες σταθερής γραμμής στην Ιταλία την επόμενη εβδομάδα, συνεργάζεται με τη Lazard., σύμφωνα με την έκθεση. Είναι αβέβαιο εάν οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε συμφωνία. Εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Οι συζητήσεις έρχονται καθώς η Telecom Italia ζυγίζει μια προσφορά εξαγοράς 10,8 δισ. ευρώ από την KKR & Co. Η Vodafone διερεύνησε πρόσφατα μια πιθανή αγορά Three UK από την CK Hutchison Holdings, ανέφερε νωρίτερα το Σάββατο το Bloomberg.

Οι προσπάθειες των ευρωπαϊκών εταιρειών τηλεπικοινωνιών να δημιουργήσουν αξία μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών θα μπορούσαν να προαναγγέλλουν ένα πολυάσχολο 2022, με μια ώθηση ενοποίησης να βρίσκεται πιθανότατα στο επίκεντρο. Η Vodafone προσβλέπει σε συμφωνίες στις μεγάλες αγορές της, ενώ άλλες εταιρείες διασκεδάζουν την προοπτική συγχωνεύσεων πύργων.

Η Telecom Italia όρισε τον Γενικό Διευθυντή Πιέτρο Λαμπριόλα ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό της την Παρασκευή, δημιουργώντας ένα νέο εμπόδιο για την προσφορά της KKR. Το διοικητικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την επιλογή του Λαμπριόλα  με την υποστήριξη των δύο μεγαλύτερων επενδυτών της — του γαλλικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Vivendi και του ιταλικού κρατικού δανειστή Cassa Depositi e Prestiti.

Η υποστήριξη του κρατικού δανειστή για τον Λαμπριόλα και το νέο του επιχειρηματικό σχέδιο θα μπορούσε να δυσκολέψει την KKR να πετύχει την προσφορά της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Βloomberg