Skip to main content

Δέσποινα Γερουλάνου: Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία

Η οικογένεια, σε ανακοίνωσή της, παρακαλεί όποιος επιθυμεί, αντί στεφάνων, να ενισχύσει το έργο του Μουσείου Μπενάκη.

Σε στενό οικογενειακό κύκλο θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 20 Απριλίου, η κηδεία της Δέσποινας Γερουλάνου και η αποτέφρωση της σορού στη Ριτσώνα, στις 5.30 το απόγευμα.

Η οικογένεια, σε ανακοίνωση της, παρακαλεί όποιος επιθυμεί αντί στεφάνων να ενισχύσει το έργο του Μουσείου Μπενάκη, με κατάθεση στον ακόλουθο λογαριασμό:

ALPHA BANK

Αριθ. λογαριασμού: 369 00 2002 000759

IBAN: GR31 0140 3690 3690 0200 2000 759

SWIFT CODE (BIC): CRBAGRAAXXX

Στην αιτιολογία κατάθεσης, παράκληση να αναφέρεται το όνομα του καταθέτη και «στη μνήμη Δέσποινας Γερουλάνου».

Photo: Κωνσταντίνος Ζιργάνος – Καζολέας

Το Μουσείο Μπενάκη αποχαιρέτησε εχθές Τρίτη την Δέσποινα Γερουλάνου με μια συγκινητική ανακοίνωση, εκφράζοντας βαθύτατη οδύνη για την απώλεια της:

«Η Διοικητική Επιτροπή και το προσωπικό του Μουσείου Μπενάκη, εκφράζουν τη βαθύτατή τους οδύνη για την απώλεια της Δέσποινας Γερουλάνου, μέλους της Διοικητικής Επιτροπής του Ιδρύματος. Για περισσότερα από τριάντα χρόνια σφράγισε με την προσφορά της την πορεία και το έργο του Μουσείου, αγγίζοντας με την ακαταπόνητη εργατικότητά της και το κοινωνικό της έργο, πολλούς συνανθρώπους μας. Ως δημιουργική δύναμη των Πωλητηρίων του Μουσείου, στήριξε τεχνίτες και δημιουργούς του ελλαδικού χώρου. Οι γνώσεις και η αισθητική της βοήθησαν να μείνουν ζωντανές πολλές παραδοσιακές τεχνικές.

Το φως της παρουσίας της, το χαμόγελο και η βαθιά ανθρωπιά της αφήνουν ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στο Μουσείο και μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων όσοι την γνώρισαν και σε κάθε μέλος της οικογένειας του Μουσείου Μπενάκη».