Skip to main content

BAFTA 2024: H συγκινητική εμφάνιση του Μάικλ Τζ. Φοξ

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ με την σύζυγό του, Τρέισι Πόλαν EPA/NEIL HALL

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον το 1991 σε ηλικία μόλις 29 ετών

Ο διάσημος Καναδός ηθοποιός Μάικλ Τζ. Φοξ έκανε μία εμφάνιση-έκπληξη στη σκηνή των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA, παρά τη μάχη που δίνει με τη νόσο του Πάρκινσον· και συνάντησε την αποθέωση του κοινού.

Αν και ανέβηκε στη σκηνή με αναπηρικό καροτσάκι, στάθηκε όρθιος στο βήμα για να παρουσιάσει τις υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας όπου το επικό φιλμ του Κρίστοφερ Νόλαν, «Oppenheimer» ήταν ο μεγάλος νικητής.

EPA/NEIL HALL

Νωρίτερα, παρουσιάζοντας τον 62χρονο ηθοποιό στη σκηνή του Royal Festival Hall, ο οικοδεσπότης Ντέιβιντ Τένναντ τον περιέγραψε ως έναν «αληθινό θρύλο του κινηματογράφου».

EPA/NEIL HALL

Παρουσιάζοντας το βραβείο, ο Μάικλ Τζ. Φοξ, εμφανώς συγκινημένος, είπε: «Πέντε ταινίες ήταν υποψήφιες σε αυτή την κατηγορία απόψε· και οι πέντε έχουν κάτι κοινό. Είναι το καλύτερο από αυτό που κάνουμε. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή από πού είσαι· αυτές οι ταινίες μπορούν να μας φέρουν κοντά. Υπάρχει λόγος που λένε ότι οι ταινίες είναι μαγικές, γιατί οι ταινίες μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. Μπορούν να αλλάξουν την προοπτική σου, και μερικές φορές ακόμη και τη ζωή σου».