Skip to main content

Σπύρος Κατσίμης: «Η διαδρομή»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ [Ακαδημίας 20, Αθήνα].

Η συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του Σπύρου Κατσίμη, ποιητή – δημοσιογράφου, με τίτλο «Η διαδρομή» παρουσιάζεται στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 19:00 η ώρα, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Για το έργο του συγγραφέα μιλούν οι: Δάφνη Μαρία Γκυ (Βούβαλη), φιλόλογος – δημοσιογράφος – μεταφράστρια,  Συμεών Σταμπουλού, καθηγητής Πανεπιστημίου – κριτικός λογοτεχνίας – μεταφραστής, Γιάννης Πλαχούρης,  ποιητής – δημοσιογράφος. Ποιήματα θα διαβάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

«Η διαδρομή»

Μια διαδρομή που περιέχει τις εικόνες από το παρελθόν και το παρόν με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, ξεκίνησε με τον τίτλο “Παλαιά Διαδρομή” και σταμάτησε στην “Αναζήτηση” στο βιβλίο με τα ποιήματα μιας εικοσαετίας του (2001-2021) του δημοσιογράφου, ποιητή και ζωγράφου Σπύρου Κατσίμη.
Και τις σελίδες του συνοδεύουν ζωγραφικοί πίνακες, από το έργο του ζωγράφου που η ποίηση του έδωσε μέρος από τον χώρο της.
Το βιβλίο είναι έκδοση του Σταύρου Ζαχαρόπουλου που στάθηκε δίπλα στον ποιητή με αγάπη και ευθύνη μετά τον πρόωρο θάνατο του Σάμη Γαβριηλίδη.