Skip to main content

«Όλοι μπορούν να μαγειρέψουν»: Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Ελισάβετ Κοντοκώστα στην Ιστιαία

Το βιβλίο της αγαπημένης Ελισάβετ από το master chef, παρουσιάστηκε στο All Day Bar Malmo το βράδυ της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2023 στην Ιστιαία.  

Όλοι φίλοι γνωστοί, της Ελισάβετ  γέμισαν την πλατεία Ιστιαίας και μοιράστηκαν την χαρά της δημιουργικότητας αλλά και της προσφοράς γιατί το βιβλίο  «Όλοι μπορούν να μαγειρέψουν» είναι αφιερωμένο στο Ειδικό σχολείο Καμαρίων.

Έτσι πρωταγωνίστριες της βραδιάς ήταν η αγάπη κι η αποδοχή! Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο πρ. διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Καμαρίων και διευθυντής του Λυκείου Ιστιαίας Δαυίδ Κωνσταντινάκης ο οποίος μίλησε τόσο για τον ρόλο του Ειδικού Σχολείου, όσο και για την σχέση της Ελισάβετ Κοντοκώστα με τα παιδιά του σχολείου.

Όλη τη σχολική χρονιά η Ελισάβετ κοντά στα παιδιά δημιουργούσε  μικρά μαγειρικά θαύματα μαζί τους και τα παιδιά μπορούσαν και να ολοκληρώσουν ένα έργο και φυσικά να μαγειρέψουν με αγάπη.

Ακολούθως μίλησε η εκδότρια του βιβλίου Πάρη Ντελκή, η οποία ευχαρίστησε την Ελισάβετ για την εμπιστοσύνη που δείχνει στον «Παλμό της Βόρειας Εύβοιας», που ανέλαβε την έκδοση του βιβλίου, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει τόσο για το πλήθος των συνταγών αλμυρών και γλυκών, όσο και για τον ξεχωριστό ρόλο του πατέρα της Ελισάβετ, Γιάννη Κοντοκώστα, που μέσα από τον φούρνο του στην Ιστιαία είχε γεμίσει με τα καρβελάκια του όλα τα σπίτια για πολλά -πολλά χρόνια. Μίλησε τόσο για την δουλειά του, επί χρόνια συνεργάτη της γραφίστα, Νικόλα Κώνστα από την Αιδηψό  και φυσικά για την ξεχωριστή σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στις δύο γυναίκες που ενωμένες πέτυχαν έναν  μεγάλο στόχο.

Ποιος είναι ο στόχος;

Να βγουν μέσα από τον νου χιλιάδες μικρές σκέψεις να ενωθούν σε λέξεις σε μικρές συνταγές που να προκαλέσουν τον κάθε αναγνώστη και να προσπαθήσει να τις ολοκληρώσει στην κουζίνα του, αλλά και να τις απολαύσει με τους αγαπημένους του, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες της βόρειας Εύβοιας!

Η ίδια η συγγραφέας  μίλησε για το ταξίδι  της στον χώρο των γεύσεων που ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία με μέντορα την προγιαγιά της από τον Πόντο, στη συνέχεια για την εμπειρία της στο master chef, που την έκανε γνωστή στο πανελλήνιο όχι μόνο για τις μαγειρικές της δεξιότητες αλλά και για την προσωπικότητά της που τιμάται τόσο στον τόπο της, όσο και στα social media με δεκάδες χιλιάδες ακολούθους.

Η Ελισάβετ στάθηκε περισσότερο στις συνταγές της με υλικά από σύκα Ταξιάρχη Εύβοιας και φιστίκια από την Καστανιώτισσα τιμώντας τα προϊόντα του της βόρειας Εύβοιας. Κόμπιασε από συγκίνηση όταν θέλησε να πει το δημόσιο ευχαριστώ της στην οικογένειά της, στους γονείς της που συμπαραστέκονται στην ίδια και τα παιδιά της, στο σύζυγό της Νίκο Νικολάου, και στην αδελφή της Βιολέτα. Πολλοί ήταν αυτοί που ζήτησαν από την Ελισάβετ να υπογράψει το βιβλίο της και φυσικά δεν χάλασε το χατίρι σε κανέναν.

—————————————————————————————–

Το πρόσωπο της Ελισάβετ τίμησαν  πλήθος φίλων και γνωστών από όλα τα μέρη του Δήμου, ο Δήμαρχος Ιστιαίας –Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Αιδηψού και Β. Εύβοιας Θοδωρής Ρουμελιώτης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ταξιάρχη Δημήτρης Στολίδης, η πρ. Επιμελητηριακή Σύμβουλος Βασιλική Ρόγκα που είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τουρισμού της Εύβοιας στο εξωτερικό, σε θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ιστιαίας Άννα Καλέμη. Παρόντες κι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι από  Ιστιαία, Αιδηψό, Καστανιώτισσα, Μηλιές, Κρυονερίτη, Κοκκινομηλιά που η Ελισάβετ επισκεπτόμενη με την κουζίνα της, μέσω του You Tube προβάλει.

Το παρόν έδωσε στην εκδήλωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιστιαίας –Αιδηψού Γιάννης Μαραγιάννης, όπου συγχάρηκε την συγγραφέα και πήρε το υπογεγραμμένο βιβλίο από τα χέρια της. Δίπλα στην Ελισάβετ αρκετοί ανθυποψήφιοί της, από τον ίδιο αλλά και από άλλους συνδυασμούς για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, δίνοντας μήνυμα πολιτικού πολιτισμού- αφού και η ίδια είναι υποψήφια δημοτική Σύμβουλος με τον Γιάννη Κοντζιά. Ανάμεσα στους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους οι εκπαιδευτικοί  Σταυρούλα Σπίτζα,  Ανέστης Θεοδώρου  Φρόσω Ραπτοπούλου και οι:  Μορφούλα Δάφνη, Λεμονιά Μουλά, Τάσος Σουβατζής, Σπύρος  Κοσμίδης και πολλοί άλλοι.

Τα κεράσματα με το  εντυπωσιακό σιντριβάνι σοκολάτας τράβηξαν όχι μόνο τα βλέμματα μικρών και μεγάλων, που γέμιζαν τα πιάτα τους, αλλά έδωσαν και μια μικρή γεύση για τον τρόπο παρουσίασης ενός τραπεζιού με την αισθητική της Ελισάβετ.

Πολλά “ευχαριστώ” από την Ελισάβετ Κοντοκώστα  στην Γαρυφαλλιά Μπαρμπή και τον Στάθη Κουρούπη, στην Ματίνα Κατσένου για την βοήθειά τους στην προβολή μέσω προτζέκτορα, στο All Day Bar Malmo για την φιλοξενία και την άψογη εξυπηρέτηση, στην Πέπη Κομποθανάση για την βοήθεια της, τη Βίκη Κατσαντώνη, Βασίλη Παπανδρέου, στον Γιώργο και Κωνσταντίνο Μπαλαλά για τις φωτογραφίες και τα video  και φυσικά σε όλους όσους με την παρουσία τους στόλισαν την βραδιά αυτή!