Skip to main content

Κατρίν Ντενέβ: Πρόεδρος του 45ου Φεστιβάλ αμερικανικού κινηματογράφου της Ντοβίλ

Η Κατρίν Ντενέβ πρόκειται να προεδρεύσει του 45ου Φεστιβάλ αμερικανικού κινηματογράφου της Ντοβίλ, στη δυτική Γαλλία, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Αυτό που μας αρέσει σε αυτήν, πρωτίστως, είναι η ασυμβίβαστη ελευθερία της, τα ρίσκα που παίρνει», υπογραμμίζουν οι οργανωτές σε ανακοίνωση που ανάρτησαν στον ιστότοπο του Φεστιβάλ.

Η Γαλλίδα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην ταινία «Αντίο στη Νύχτα» του Αντρέ Τεσινέ, όπου υποδύεται μια γιαγιά της οποίας ο εγγονός αποφασίζει να φύγει στη Συρία. Η ταινία προβάλλεται στις αίθουσες από τις 24 Απριλίου.    

«Βραβευμένη για την ερμηνεία της από τα μεγαλύτερα τρία διεθνή Φεστιβάλ κινηματογράφου -των Καννών, της Βενετίας και του Βερολίνου, η Κατρίν Ντενέβ είναι σήμερα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η προσωποποίηση του κινηματογράφου», προσθέτουν οι οργανωτές.  

Το 2018, η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ με πρόεδρο τη Γαλλίδα ηθοποιό Σαντρίν Κιμπερλέν, έδωσε το μεγάλο βραβείο της στην ταινία «Thunder Road» του πρωτοεμφανιζόμενου Τζιμ Κάμινγκς, 31 ετών, ο οποίος πρωταγωνίστησε, έγραψε το σενάριο, έκανε τη σκηνοθεσία και την παραγωγή της.

Η ταινία –με τίτλο που παραπέμπει στο τραγούδι «Thunder Road» του Μπρους Σπρίνγκστιν- είναι  μία ιλαροτραγωδία, με τον βασικό χαρακτήρα, έναν νεαρό αστυνομικό, επηρεασμένο από τον θάνατο της μητέρας του να προσπαθεί να συνεφέρει τη ζωή του.