Skip to main content

Κέιτ Μπλάνσετ: Η διάσημη ηθοποιός έκανε αποκαλύψεις για την ερωτική της ζωή

Η Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία αναμένεται στο 68ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών για να υποστηρίξει την ταινία «Κάρολ», στην οποία πρωταγωνιστεί, και αποτελεί μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο γυναίκες, αποκάλυψε – στο περιοδικό Variety – ότι είχε ερωτικές σχέσεις με γυναίκες.

Η Αυστραλή ηθοποιός, την οποία το αμερικανικό περιοδικό ρώτησε αν πρόκειται για την πρώτη της ομοφυλοφιλική  αισθηματική ιστορία, απαντά αρχικά με μια πονηρή ερώτηση: «Στη μεγάλη οθόνη ή στη ζωή;». Η Μπλάνσετ «είχε σχέσεις με γυναίκες κατά το παρελθόν»; συνεχίζει ο δημοσιογράφος. «Ναι, πολλές φορές», ομολόγησε η Μπλάνσετ χωρίς λεπτομέρειες, τονίζοντας ότι αποφεύγει πάντα να μιλά για την προσωπική της ζωή.

Η Κέιτ Μπλάνσετ κοσμεί το εξώφυλλο του τεύχους Μαΐου του περιοδικού που είναι αφιερωμένο στο Φεστιβάλ των Καννών, η αυλαία του οποίου ανοίγει σήμερα. Δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ για τις ερμηνείες της στο «The Aviator» (Ιπτάμενος Κροίσος) του Μάρτιν Σκορσέζε και στο «Blue Jasmine» (Θλιμμένη Τζάσμιν) του Γούντι Άλεν, θα βρεθεί στις Κάννες για την παρουσίαση της ταινίας «Κάρολ».

Η ταινία του Τοντ Χέινς, βασισμένη σε μυθιστόρημα της Πατρίτσια Χάισμιθ, αναφέρεται σε μια ιστορία αγάπης μεταξύ μιας νεαρής υπαλλήλου μεγάλου καταστήματος του Μανχάταν και μιας κομψής πελάτισσας, τη δεκαετία του 1950. Στον επίσημο διαγωνισμό η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 17 Μαΐου.

Η Κέιτ Μπλάνσετ άρχισε την καριέρα της ως θεατρική ηθοποιός στο Σίδνεϊ, όπου κατέκτησε το κοινό και τους κριτικούς της Sydney Theatre Company (STC), του σημαντικότερου θεατρικού οργανισμού της Αυστραλίας. Πρόσφατα, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ με την οικογένειά της.

Η 45χρονη Μπλάνσετ κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, επιδεικνύοντας μόνο το ταλέντο της. Είναι παντρεμένη από το 1997 με το θεατρικό συγγραφέα Άντριου Άπτον και έχει αποκτήσει μαζί του τρεις γιους. Στις αρχές του 2008 ανέλαβε – μαζί με τον σύζυγό της – τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου στο Σίδνεϊ, όπου μετακόμισε όλη η οικογένεια.

naftemporiki.gr