Skip to main content

Κώστας Γαβράς: «Μέρος του ελληνικού Τύπου με προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο»

Ένα μέρος του ελληνικού Τύπου με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο, δήλωσε o σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, απαντώντας στα δημοσιεύματα για την υπαγωγή κινηματογραφικής ταινίας του στις προβλέψεις του Νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης ο οποίος έχει βραβευθεί με ταινίες του στα Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου και έχει αποσπάσει βραβεία Όσκαρ, BAFTA και César δήλωσε:

«Κάνω ταινίες εδώ και πενήντα χρόνια. Έχω κριθεί τόσο εγώ όσο και οι ταινίες μου με τον χειρότερο αλλά και με τον καλύτερο τρόπο. Ποτέ όμως δεν γράφτηκε ότι χρηματοδοτήθηκα από μια κυβέρνηση για να προωθήσω την πολιτική της ή τα σχέδια της. Συνέβη αυτό στην Ελλάδα όπου ήρθα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά. Ένα μέρος του Τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο».

Επιχορήγηση 629.561 ευρώ 

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, η οποία θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη,  βρίσκονται σε εξέλιξη και με σχετική απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, η ταινία θα λάβει επιχορήγηση 629.561 ευρώ. Το σχετικό έγγραφο, για την απόφαση της επιχορήγησης, δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών με τίτλο «Ενήλικοι στο δωμάτιο» (Adults In Α Room), που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά τον Οκτώβριο του 2017, και αφηγείται το σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του συγγραφέα του στο Υπουργείο Οικονομικών, και το πώς αντιμετώπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ τα όσα συνέβαιναν το 2015, όταν η χώρα κατέρρευσε οικονομικά.

Το καστ του -19ου στη σειρά- φιλμ του Κώστα Γαβρά, διεθνές και ελληνικό, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, και τον Γιάνη Βαρουφάκη υποδύεται ο Χρήστος Λούλης, τον Αλέξη Τσίπρα ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στην ταινία παίζουν, ακόμη, οι Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέµης Πάνου και οι Νταν Σούρµανς, Ορελιάν Ρεκουάν, Βενσάν Νεµέτ, ο Αυστριακός Κορνίλιους Οµπόνια, ο Δανός Χένρικ Μπιρτς και ο Ιταλός Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

naftemporiki.gr