Skip to main content

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εκμετάλλευσης ανηλίκων

Ο Ισπανός τενόρος και μαέστρος Πλάθιντο Ντομίνγκο κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και μεταξύ άλλων κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Τα μέσα ενημέρωσης στην Αργεντινή μετέδωσαν ηχογραφήσεις από υποκλοπές της αστυνομίας στις οποίες οι εισαγγελείς λένε ότι ακούγεται ο τενόρος να σχεδιάζει σεξουαλική συνεύρεση που οργανώθηκε από την εγκληματική οργάνωση. Οι ημερομηνίες αυτών των ηχογραφήσεων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, σύμφωνα με την El País, στην εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται πολιτικοί, άνθρωποι με επιρροή και πολλοί άνθρωποι από τον χώρο του θεάματος. Ανάμεσα τους και ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, με πολλά ΜΜΕ στη Λατινική Αμερική να έχουν μεταδώσει αποσπάσματα ηχογραφήσεων, στα οποία υποστηρίζουν ότι είναι ο άλλοτε ο ισχυρός άνδρας της όπερας και σε αυτές φέρεται να είναι ένα ιδιαίτερα δραστήριο μέλος του κυκλώματος.

Στα εν λόγω αποσπάσματα ηχογραφήσεων, τα οποία αποκτήθηκαν με υποκλοπή, ακούγεται η φωνή ενός άνδρα, ο οποίος κάνει σχέδια με άλλα μέλη της οργάνωσης. Σημειώνεται ότι οι ημερομηνίες αυτών των ηχογραφήσεων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται πως από το 2019, σύμφωνα με το NPR, περισσότερες από 20 γυναίκες έχουν κάνει δημόσια καταγγελίες κατά του Ντομίνγκο για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ως αποτέλεσμα αυτών των κατηγοριών, ο Ντομίνγκο έφυγε από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή της LA Opera στην Καλιφόρνια.