Skip to main content

Στοιχεία για τα διαθέσιμα του ΤΑΠΑ ζήτησε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Πλήρη στοιχεία αναφορικά με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού από τα διαθέσιμα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) τη διετία 2017 -2018 ζητά, με ερώτησή της στη Βουλή, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθήνας και Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ηγεσίες του ΥΠΠΟΑ επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποτύχει πλήρως και στην αναβάθμιση της λειτουργίας του ΤΑΠΑ. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, όπως και η τρίτη κατά σειρά αλλαγή προέδρου του, με σκοπό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, την υλοποίηση της νέας στρατηγικής για το ΤΑΠΑ.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα πρέπει να μας απαντήσει, καταθέτοντας όλα τα σχετικά έγγραφα, για το ύψος της χρηματοδότησης, που ανέρχεται στο 40% των διαθεσίμων του ΤΑΠΑ, αλλά και για τα έργα του ΥΠΠΟΑ στα οποία επενδύθηκαν τα κονδύλια αυτά. Ζητάμε, επίσης, ενημέρωση για την πρόβλεψη του ύψους της χρηματοδότησης  του τρέχοντος έτους.

Η θητεία της παρούσας κυβέρνησης στον πολιτισμό χαρακτηρίζεται κυρίως από ανεφάρμοστες εξαγγελίες, αλλαγές θεσμικών προσώπων, βόλεμα ημετέρων και πάντως όχι από έργο.

Εμείς επιμένουμε να εργαζόμαστε ώστε η διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας, να διέπεται από διαφάνεια, αξιολόγηση, λογοδοσία».

naftemporiki.gr