Skip to main content

Πού παράγεται το καλύτερο ρούμι;

Για ορισμένους, το ρούμι αποτελεί βάση για αγαπημένα τους κοκτέιλ. Άλλοι εκτιμούν ότι το οινοπνευματώδες ποτό, προϊόν απόσταξης των χυμών του ζαχαροκάλαμου, διαθέτει αρκετά έντονη γεύση και δεν χρειάζεται να ανακατευτεί με άλλα υλικά.  

Πολλά από τα πιο διάσημα ρούμια στον κόσμο παρασκευάζονται στην Καραϊβική. Το ζαχαροκάλαμο εισήχθη σε αυτό το μέρος του πλανήτη στα τέλη του 15ου αιώνα από τους Ευρωπαίους. Οι αποικιοκράτες δημιούργησαν φυτείες ζάχαρης με καταναγκαστική εργασία σκλάβων από την Αφρική, και από αυτές τις φυτείες ζάχαρης ήρθε το ρούμι.

Μερικά νησιά και περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής έγιναν διάσημες για το ρούμι τους. Τα πιο αξιοσημείωτα ρούμια χωρίζονται γενικά σε τρία είδη: ισπανικά, αγγλικά και γαλλικά. Τα δύο πρώτα κατασκευάζονται συνήθως με βάση τη μελάσσα, ενώ για το ρούμι γαλλικού τύπου συνήθως χρησιμοποιείται φρέσκος ​​χυμός ζαχαροκάλαμου.

Σε ποιες χώρες παράγεται σήμερα το καλύτερο ρούμι; Σύμφωνα με το Matador Network, είναι οι εξής:

  • Μπαρμπέιντος 
  • Κούβα
  • Αϊτή
  • Τζαμάικα
  • Μαρτινίκα
  • Φιλιππίνες
  • Πουέρτο Ρίκο
  • ΗΠΑ

Με πληροφορίες από Matador Network