Skip to main content

Τα τυριά με χαμηλά λιπαρά που μπορούν να μας ωφελήσουν

Ο Στρατιωτικός Κλινικός Διαιτολόγος, Νικόλας Δήμζας, από το docdiet.gr μας εξηγεί ποια τυριά με χαμηλά λιπαρά πρέπει να μπουν στο ψυγείο μας και γιατί.

Τα τυριά χαμηλών λιπαρών είναι τρόφιμα που πρέπει να υπάρχουν στην διατροφή μας. Μας παρέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, με τις ελάχιστες δυνατές θερμίδες.

Τα τυριά χαμηλών λιπαρών στην δίαιτα για απώλεια βάρους
Κατά την απώλεια βάρους στόχος μας είναι η αλλαγή της σύστασης του σώματος. Πιο συγκεκριμένα, επιδιώκουμε την μείωση της λιπώδους μάζας του σώματος διατηρώντας όμως την μυϊκή μάζα. Για να επιτύχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, θα πρέπει να προσλαμβάνουμε επαρκείς ή και αυξημένες ποσότητες πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, ενόσω παράλληλα βρισκόμαστε σε ενεργειακά έλλειμα. Όσο δηλαδή καταναλώνουμε μέσω της διατροφής μας λιγότερες θερμίδες από όσες καίμε. Σε αυτή την προσπάθεια βοηθούν ιδιαίτερα τα τυριά χαμηλών λιπαρών, ειδικά όταν το κυρίως γεύμα μας αποτελείται από λαχανικά ή όσπρια που στερούνται μεγάλων ποσοτήτων πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Σε τέτοια γεύματα λοιπόν, μπορούμε να ενισχύσουμε την πρωτεϊνική πρόσληψη χρησιμοποιώντας τυρί χαμηλών λιπαρών.

Διαβάστε περισσότερα