Skip to main content

Μαδρίτη: Ηθοποιός μεταμφιεσμένος σε Πουτζντεμόν προκάλεσε συναγερμό

Την κινητοποίηση της αστυνομίας της Μαδρίτης προκάλεσε ένας μεταμφιεσμένος ηθοποιός, όταν κάτοικος της πόλης κατήγγειλε στις αρχές πως είδε στην πρωτεύουσα της Ισπανίας τον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν.

Ο κάτοικος του προαστίου της Μαδρίτης Τορεχόν ντε Αρντόθ κάλεσε τον αριθμό της αστυνομίας (091), διακρίνοντας στον δρόμο κάποιον άνδρα που έμοιαζε πολύ με τον αυτοεξόριστο στο Βέλγιο Πουτζντεμόν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τον ιστότοπο Politico.

Στο σημείο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, έσπευσαν μία περίπολος με δύο αστυνομικούς, διαπιστώνοντας τελικά πως πρόκειται για το γύρισμα ενός σκετς, για την ψυχαγωγική εκπομπή «El Intermedio» του δικτύου «La Sexta».

Όπως πάντως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό La Ventana ο μεταμφιεσμένος Πουτζντεμόν, κωμικός Χοάκιν Ρέγες, οι αστυνομικοί ήταν έξι.

Ο ηθοποιός, ο οποίος είναι γνωστός στην Ισπανία επειδή μιμείται διάφορες προσωπικότητες, πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί ξέσπασαν σε γέλια, διαπιστώνοντας πως επρόκειτο για μεταμφίεση.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν έχει αυτοεξοριστεί στο Βέλγιο από τα τέλη Οκτωβρίου, λίγο προτού η ισπανική δικαιοσύνη ξεκινήσει διώξεις για εξέγερση και στάση για τον ρόλο του στην κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας κινδυνεύει με φυλάκιση εφόσον εμφανιστεί στην Ισπανία.