Skip to main content

Μάνος: Ο CEO που εκτόξευσε τη μετοχή κατά 160% σε μόλις 10 μήνες

Επί προσωπικού: Ο ιδρυτής και CEO της Dotsoft βλέπει την εισηγμένη να «πιάνει» 31 εκατ. ευρώ

Ένα δεκάμηνο έχει αισίως συμπληρώσει στο ταμπλό της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών η μετοχή της Dotsoft, με τον βασικό μέτοχο και επικεφαλής της τεχνολογικής εταιρείας, Αναστάσιο Μάνο, να δηλώνει κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος από την πορεία της μικρής εταιρείας πληροφορικής από τη Θεσσαλονίκη.

Ελέγχοντας το 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου, ο CEO «βλέπει» τη μετοχή να πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό ράλι της τάξης του 160% από τον περασμένο Αύγουστο, όταν εισήχθη στην αγορά της ΕΝ.Α. με τιμή εκκίνησης τα 3,85 ευρώ.

Χωρίς κάποιον φανταχτερό τζίρο, αλλά με σταθερές αγοραστικές εντολές, η εισηγμένη έχει πλέον φθάσει να αξίζει 10 ευρώ/μετοχή ή αλλιώς 31,2 εκατ. ευρώ, με τον Αναστάσιο Μάνο να έχει υπερδιπλασιάσει την αξία του κεφαλαίου του (σήμερα αξίζει περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ).

Το ξεκίνημα και η απογείωση

Ο ιδρυτής της Dotsoft, η οποία ειδικεύεται σε έργα ψηφιοποίησης και έξυπνων λύσεων, ξεκίνησε το προσωπικό του εγχείρημα πριν 24 χρόνια, δηλαδή το 2010. Ταυτόχρονα, όμως, συνέχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, απασχολούμενος ως Business Development Manager στις Tredit Α.Ε. και Infotrip Α.Ε.

Λούλης: Ο πρώτος μύλος επί τουρκοκρατίας, το «τιμόνι» σε ηλικία 24 ετών και η «άδικη» μετοχή

Το 2010 αποφάσισε να εστιάσει αποκλειστικά στο δημιούργημά του, το οποίο μετέτρεψε σε Ανώνυμη Εταιρεία. Αρχικά ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου και μετέπειτα του προέδρου/διευθύνοντος σύμβουλου. Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, ο Αναστάσιος Μάνος κατάφερε να «μεγαλώσει» και να ισχυροποιήσει την εταιρεία, αξιοποιώντας το κύμα της ψηφιοποίησης και της τεχνολογικής προόδου.

Σταδιακά, δε, ο ιδρυτής της Dotsoft βρήκε κι άλλους «συμπαίχτες», οι οποίοι παραμένουν μέχρι και σήμερα στο μετοχολόγιο της εταιρείας. Ο λόγος για τον Τζουζέππε Τζιάνο της Euroxx, ο οποίος ελέγχει το 22,7%, τον Γιάννη Χατζηκώστα, ο οποίος κατέχει το 9,4%, καθώς και τον Σταύρο Στραβοπόδη, ο οποίος διαθέτει το 5,8%. Μετά την IPO, μέτοχος της εταιρείας κατέστη και ο Θανάσης Κατσέλης με ποσοστό 10,5%.

Οι προοπτικές

Για το 2023 ο Αναστάσιος Μάνος ήταν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την εκτόξευση του τζίρου στα 8,3 εκατ. ευρώ από 3,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, με τη λειτουργική κερδοφορία να φθάνει στα 2,09 εκατ. ευρώ (+85%) και την καθαρή κερδοφορία να διπλασιάζεται στο 1,49 εκατ. ευρώ (+104%). Κι όλα αυτά, έχοντας ένα ταμειακό απόθεμα της τάξης των 2 εκατ. ευρώ.

Η προοπτικές για το 2024 είναι εξίσου ευοίωνες, με τη διοίκηση Μάνου να αναμένει διατήρηση των παραπάνω ρυθμών ανάπτυξης, με βασικό άξονα τα έργα ψηφιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, τη στροφή των εταιρειών στα BIG Data, αλλά και τη συμμετοχή σε projects Έξυπνων Πόλεων.

Χρηματιστήριο: Οι μετοχές που έχουν «ανοσία» στη διόρθωση – Ποιες συνεχίζουν σε επίπεδα ρεκόρ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)