Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: To ράλι 190% στη Lavipharm, οι προ-πανδημίας πτήσεις της Helleniq Energy και το 100άρι της Performance

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Υψηλά 4,5 ετών: Στο υψηλότερο σημείο από τον (προ-πανδημίας) Δεκέμβριο του 2019 φιγουράρει η μετοχή της Helleniq Energy, η οποία έχει αισίως σκαρφαλώσει στα 8,8 ευρώ. Τα κέρδη στο 2024 ήδη ξεπερνούν το +21%, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης να οδεύει προς τα 2,7 δισ. ευρώ. Επόμενος στόχος είναι ξεκάθαρα οι κορυφές των 9,2 ευρώ. Κι όλα αυτά ενόσω σήμερα η διοίκηση παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου.

«Κόβει» μέρισμα: Στις 20 Μαΐου θα γίνει η αποκοπή του δικαιώματος για το μέρισμα της Aegean Airlines, ύψους 0,75 ευρώ/μετοχή. Πρόκειται για την πρόταση επιβράβευση των μετόχων από το 2019, επιβεβαιώνοντας ότι η αεροπορική έχει αφήσει οριστικά στο παρελθόν την περίοδο της πανδημίας. Αυτό ακριβώς δείχνει και η εικόνα στο ταμπλό, με τη μετοχή να απέχει μόλις 0,40 ευρώ από τα ιστορικά υψηλά των 13,7 ευρώ και την κεφαλαιοποίηση να αγγίζει το 1,2 δισ. ευρώ.

Ράλι 190%: Στα υψηλότερα επίπεδα από την ΑΜΚ του 2022 βρίσκεται η μετοχή της Lavipharm, η οποία δίνει συνέχεια στις εντυπωσιακές αποδόσεις, έχοντας ολοκληρώσει τον σύντομο κύκλο της συσσώρευσης. Ο τίτλος της φαρμακοβιομηχανίας, η οποία εμπορεύεται την πρώτη «made in Greece» ιατρική κάνναβη, βρέθηκε χθες στο 0,95 ευρώ, πετυχαίνοντας ράλι σχεδόν 190% στο τελευταίο 12μηνο. Η χρηματιστηριακή της αξίας, δε, ανέρχεται πλέον στα 160 εκατ. ευρώ.

100 εκατ. ευρώ: Στο ορόσημο των 100 εκατ. ευρώ βρίσκεται, για πρώτη φορά, η χρηματιστηριακή αξία της Performance Technologies, δίνοντας συνέχεια στην εντυπωσιακή μεταβολή των τελευταίων μηνών. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο 2024 τα σωρευτικά κέρδη αγγίζουν το +55%, ενώ μόνο το τελευταίο 30ήμερο η άνοδος πλησιάζει το +40%. Το επόμενο βήμα για την εισηγμένη της ΕΝ.Α. είναι η μετάταξη στην Κύρια Αγορά, η οποία εκτιμάται ότι θα απογειώσει την αξία των μετόχων.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)