Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα νέο ρεκόρ στη Cenergy, το «όχι μέρισμα» στη Δομική και το διπλό… ταμείο στην Intracom

Nikos Libertas / SOOC

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις.

Νέα ρεκόρ: Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών φιγουράρει η μετοχή της Cenergy, η οποία «ακουμπά» τα 7,8 ευρώ, σπάζοντας ακόμα ένα ιστορικό υψηλό. Κάπως έτσι, η μεταβολή της εισηγμένης ξεπερνά το 70% στο τελευταίο 12μηνο, ενώ σε σύγκριση με την προηγούμενη 5ετία η σωρευτική άνοδος αγγίζει το 550%. Το αποτέλεσμα είναι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να φλερτάρει με το ψυχολογικό όριο του 1,5 δισ. ευρώ.

Α’ τρίμηνο: Μέσα σε 15 ημέρες θα γίνουν γνωστά τα οικονομικά αποτελέσματα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για το α’ τρίμηνο. Η αρχή γίνεται σήμερα με την Τρ. Πειραιώς, ενώ αύριο, Πρωτομαγιά, ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα. Eurobank και Alpha Bank, από την πλευρά τους, θα ανακοινώσουν τα τριμηνιαία κέρδη στις 16 Μαΐου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο δημοσίευσης των πρώτων μεγεθών για το 2024.

Πάνε ταμείο: Διπλή… χαρά περιμένει φέτος τους μετόχους της Intracom Holdings, με τη διοίκηση της εταιρείας του κ. Κόκκαλη να προαναγγέλλει αφενός τη διανομή μερίσματος, αφετέρου την επιστροφή κεφαλαίου. Μάλιστα, η πληρωμή των δύο χρηματικών ποσών θα γίνει με διαφορά μίας εβδομάδας (1η Ιουλίου και 8η Ιουλίου, αντίστοιχα). Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για το 3ο συνεχόμενο έτος, το οποίο οι μέτοχοι θα έχουν λαμβάνειν. Αυτό είχε να συμβεί από την τριετία 2004 – 2007.

Μέρισμα γιοκ: Χωρίς μέρισμα θα μείνουν (και) φέτος οι μέτοχοι της Δομική Κρήτης, η οποία γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μην «ανοίξει» το ταμείο της. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, οι επενδυτές δεν θα πρέπει να νιώθουν απογοητευμένοι, αναλογιζόμενοι το ράλι κατά τουλάχιστον 500% (!) μέσα στο τελευταίο 12μηνο. Μόνο φέτος, δε, η άνοδος της εισηγμένης ξεπερνά το +40%.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)