Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το μέρισμα στην Autohellas και το ράλι 70% στη Cenergy

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις.

Μέρισμα: Σήμερα «κόβει» το μέρισμα του 0,70 ευρώ/μετοχή (μικτό) η Autohellas, με την πληρωμή προς τους δικαιούχους μετόχους να ξεκινά την Παρασκευή (26/4). Ας σημειωθεί ότι, αφαιρώντας τον φόρο του 5%, το καθαρό ποσό ανέρχεται στο 0,665 ευρώ. Με βάση όλα αυτά, επομένως, είναι πιθανό σήμερα να υπάρξουν πιέσεις στη μετοχή της εισηγμένης, η οποία πάντως απέχει μόλις 1 ευρώ από τα ιστορικά υψηλά των 14,6 ευρώ.

Ράλι 70%: Μία ανάσα από τα ιστορικά υψηλά βρίσκεται η μετοχή της Cenergy, η οποία πλέον απέχει μόλις 0,30 ευρώ ή αλλιώς 4,8% από τα ρεκόρ των 7,6 ευρώ. Κι όλα αυτά, ενόσω η εισηγμένη «τρέχει» ένα ράλι άνω του 70% μέσα στο τελευταίο 12μηνο, έχοντας κεφαλαιοποίηση της τάξης του 1,4 δισ. ευρώ, δηλαδή τη 19η μεγαλύτερη σε όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Αποτελέσματα: Για αύριο, Τρίτη (23/4), είναι προγραμματισμένη η δημοσίευση των οικονομικών μεγεθών της Intrakat, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται στη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Αμέσως μετά, μάλιστα, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη ενημέρωση των αναλυτών και των επενδυτών. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να διανείμει μέρισμα για φέτος.

Σερί 5X5: Ένα σερί πέντε συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων έχει συμπληρώσει η μετοχή της Performance Technologies, η οποία μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα έχει κερδίσει τουλάχιστον 7%, φθάνοντας πολύ κοντά στα φετινά υψηλά των 5,8 ευρώ. Μην ξεχνάμε, δε, ότι η εισηγμένη στην ΕΝ.Α. βρίσκεται σε διαδικασία μετάταξης στην Κύρια Αγορά, με τη διοίκηση να «τρέχει» όλες τις σχετικές διαδικασίες.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)